En dag for eftertanke

Det blev inte som vi hade tankt oss när vi kom hem till Sverige. Livet är skort och tyvärr finns inga vaccin mot de hemskheter och svåra stunder som drabbar oss med så många frågetecken i kölvattnet.

Men det vackra och det fina mitt i all sorg är att veta att man har många goda vänner som alltid ställer upp och under de här dagarna är jag mer övertygad än någonsin att jag verkligen har de absolut bästa vännerna.

I går åkte jag, Marcus och Pernilla ut till Karin och Roland för att visa vårt deltagande. Det var jobbigt, riktigt jobbigt. Nar vi närmade oss deras fanatstiska gård som jag varit till så många gånger fick jag jätteont i magen, ögonen nästan svartnade och mitt i allt tänkte jag på alla skratt, alla människor som jag mött dar, alla fester, alla styrelsemöten, all den goda mat jag ätit där, all deras helt otroligt öppna och hjärtliga gästvänlighet.

Nu var det något som fattades. Den glada, spralliga, finurliga, kramsjuka, skrattiga och helt underbara pojke som alltid mötte upp med en jättekram och det bredaste leende man kan få var inte där. Jag hoppas att han kände att vi var där, att vi just nu tanker pa honom dag som natt och att vi alla ställer oss samma fråga gång på gång: varför?

Det var skönt att traffa Karin och Roland igår, att få sitta och lyssna på deras tankar och låta dem berätta. Jag hoppas att vi alla tar oss tid till det ofta och länge. Inte bara nu, direkt när det hänt. De kommer att behöva oss alla, och vi kommer att behöva dem, dessa två härliga människor och föraldrar som gjorde allt för sin älskade son. Jag är väldigt glad att jag inte satt hemma i Kuala Lumpur igår, utan att jag fick möta dem i deras hem.

Senare på kvällen kom en präst hit hem till Pernilla och vi var en grupp gamla cirkusföräldrar och artister som pratade och försökte förstå något som absolut inte går att förstå.

Idag känns det som en dag där eftertanke står i centrum.


Varför?

I lördags morse landade jag, Emelie och Julia äntligen i Sverige. Vi möttes av ett strålande vackert väder och det svenska sommarlandskapet visade sig från sin allra bästa sida. Underbart!

Vi kom hem till våra kära vänner Pernilla, James, Dylan, Kelsey och Amy i Norrköping där vi hade en riktigt skön dag ute på deras nya veranda. På kvällen grillade vi och flera av de gamla cirkusvännerna kom förbi. Det var framför allt riktigt roligt att träffa min vapendragare Marcus. Som alltid när man träffas efter så lång tid rusade tiden iväg och jag tror klockan var närmare fem på morgonen när jag äntligen somnade.

I söndags kom återigen Marcus med flera hit och på något sätt kändes det som om det var meningen att vi skulle samlas även då. För precis i samma stund som Marcus dyker upp får vi ett fruktansvärt besked, en cirkusartist har tagit sitt liv, bara 17 år gammal. Flera cirkusvänner dök upp och tillsammans hade vi en egen minnesstund tillsammans där vi pratade gamla minnen och händelser.

För alla oss som var samlade har cirkusen varit en otroligt stor del av vårt liv, och alla känner vi varandra så väl och det är inte bara en slogan vi brukar köra med, att vi är en enda stor familj, vi ÄR en stor familj. Vi hörde av oss till föräldrarna igår och jag, Marcus och Pernilla kommer att åka över till dem idag.

Den drabbade familjen började i cirkusen samma år som som vår familj började. Både jag och Pär har arbetat mycket och väldigt intensivt med båda två och just nu går naturligtvis alla mina tankar till dem. Det var dessutom deras enda son och jag kan inte ens föreställa mig hur de mår just nu. Själv bara gråter jag, och har också väldigt svårt att uttrycka hur jag känner just nu. Fast det kändes väldigt skönt att vi var hemma i Sverige när beskedet kom och att jag, Emelie och Julia hade alla underbara vänner från vår tid i cirkusen runtomkring oss.

Vila i frid Cristian!


I kväll flyger vi till Sverige!

Har inte haft tid att skriva i bloggen på några dagar. Ska göra en sammanfattning av vår Kinaresa och visa lite mer bilder från bland annat Hong Kong vår sista destination på denna fantastiska resa. Men inte nu, utan en annan dag. För nu håller vi på att packa om för vår semesterresa till Sverige.

Om bara några timmar kommer vår taxi och hämtar upp oss, och sedan blir det Thai Air som ska ta oss till Stockholm-Arlanda via Bangkok. I år blir Sverigevistelsen väldigt kort vilket gör att vi fått stryka ganska många saker som vi tänkt se och göra. Skulle gärna träffa alla som jag känner, men tyvärr skulle det bli på tok för stressigt, och jag hoppas att alla förstår.

Vårt första stop är i Norrköping där vi stannar i tre nätter, därefter blir det Stockholm i tre-fyra nätter. Sedan flyger vi vidare upp till Frösön i Jämtland där vi stannar tills vi åker tillbaka hem till Kuala Lumpur. För på något sätt är det hem till Frösön jag längtar när jag tänker på Sverige. Här nere lite bilder därifrån.RSS 2.0