Vårkänslor!

Helgen har varit riktigt skön, med massor av vårkänslor. Jag hade nästan glömt bort hur underbart det är den här årstiden, då man varje dag upptäcker ett nytt tecken på att något stort håller på att hända i naturen. Jag tycker att det mest underbara med den här delen av världen är just årstiderna, och en av årstiderna sticker ut lite extra tycker jag, och det är våren. Titeln Släpp fångarne loss det är vår, den kända svenska komedin regisserad av Tage Danielsson, får mig just nu att känna detsamma, släpp loss allt för snart är det vår!

Jag är ju dessutom född på våren, och varje år när våren är i antågande blir jag upprymd på ett sätt som är svårt att beskriva. Jag känner att ingenting är omöjligt, hur höga hindren än är. När jag kom hem till Sverige i torsdags förra veckan så kändes allt så otroligt bra, och mycket är nog på grund av ljuset. Det är ljust när jag vaknar och på kvällen är det också ljust betydligt längre. Jag är helt övertygad om att vi alla behöver ljus för att må bra.

 

I lördags var jag, Pär och Julia en sväng ut på Djurgården, och på många ställen gjorde sig våren påmind. Det var en strålande dag med massor av sol, dock lite kallt, men det är förlåtet när man ändå vet att snart så.....Vi besökte även Thielska Galleriet som ligger längst ut på Djurgården på Blockhusudden. Jag älskar detta museum, det är en fröjd att vandra runt där och njuta av allskön konst från våra mest kända konstnärer. Bankiren Ernest Thiel som var en stor konst och teaterälskare skänkte massor med pengar till flera och var också nära vän med många av de allra största. En rolig syssla inne på Thielska är att läsa alla de brev som han fick under sina år där man bad om pengar till olika projekt och till teatrar som var nedläggningshotade.Här sitter Julia i toalettkön, ganska bekvämt i en vacker stol. Julia som var på detta museum för första gången tyckte också att det var roligt att få se detta vackra hus och alla tavlor av vilka hon också kände igen en del.Julia och Pär i den kanske lite kalla men ändå härliga vårsolen.

Senare skulle Julia träffa sina kompisar för att gå på bio och natten tillbringade hon hos Ping. Emelie var i Norrköping hos Kelsey i helgen, så Pär och jag hade en lugn lördagskväll själva.

En tråkig sak som jag faktiskt missade förra veckan är att isbjörnen Knut i Berlin har dött. Vi var faktiskt och hälsade på honom de första månaderna av hans liv. Knut hade ramlat ner från klipporna inför åskådare, och senare upptäcktes att han led av epilepsi. Denna världsberömde lilla isbjörn som övergavs av sin mamma och fick uppfortras av människor. Kommentarer
Postat av: Kim M. Kimselius

Är det därför jag blir så sprallig och får spring i benen på våren, bara för att jag är född i maj månad?

Är lika förvånad varje gång jag läser din blogg över hur mycket ni hinner med att göra, och vad kul ni verkar ha! Hoppas vi ses snart!

Kram Kim

2011-03-28 @ 19:23:14
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/
Postat av: Yvonne

Du får oss att längta hem till Sverige! Bor i Mexico just nu och här är luften dålig, i en storstad förstås ! Viva la Suecia !!! Hoppas ni får riktig vårvärme snarast !!!abrazas Y & H

2011-04-04 @ 20:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0