Ännu en helg har rusat iväg!

Det är söndag kväll och ännu en helg har rusat förbi på tok för fort. Men vi har haft en riktigt skön helg med lite blandade aktiviteter. Den här helgen är det Julia som varit familjens lilla festprisse, och för henne började det med Alla hjärtans fest på skolan i fredags. I lördags försvann hon till sin kompis Lone direkt när hon vaknade, för de skulle förbereda inför Pings överraskningesfest senare på kvällen. När vi hämtade Julia i går kväll fick vi med oss tre stycken ganska trötta tjejer hem till oss för övernattning. Fast erkänna att man är trött vill man ju inte direkt göra, så trots att klockan var midnatt så skulle det ses på film.

Men eftersom jag inte skrivit på länge så börjar jag redan på torsdag då jag var på kvartsamtal på Emelies skola. Jag och Emelie åkte in till Kungsholmens gymnasium redan vid 9-tiden för att träffa hennes mentor. Det var ett ganska snabbt samtal om hur Emelie tyckte att det gick för henne på skolan både socialt och akademiskt. Eftersom Emelie hade ledigt fram till lunch så passade vi på att gå och fika efter mötet. Faktum är att det finns en hel del riktigt mysiga ställen inne i Stockholm. Vi gick på Coffeehouse by George där vi beställde en hälsofrukost, låter lite ovanligt för att vara mig, men det var riktigt gott.Jag älskar att gå på café, jag gillar atmosfären runt omkring mig. Kanske brås jag på min mamma som också alltid vill förena ett besök inne på stan med lite gott fika, jag är på något sätt uppvuxen med det. Men jag har blivit lite mer sansad nuförtiden, när jag var riktigt liten och följde med min mamma på mysiga Wedemarks konditori i Östersund, så brukade jag alltid dricka upp all grädde i den lilla söta gräddkannan. Inte klokt och definitivt långt ifrån en hälsofrukost, men gott var det onekligen.

Senare på kvällen blev det ett rejält bakslag när det gäller vädret. Jag är troligtvis väldigt naiv, för jag hade helt klart räknat med att snön var på väg bort, och att vi gick mot lite varmare tider. Men jag hade totalt fel. Vintern slog till med kraft, och redan på torsdag kväll var det ett rejält snöoväder. Pär som körde bil från Finspång till Stockholm hade stora problem att överhuvudtaget komma hem. En sträcka som normalt tar två timmar tog över fem timmar. Så det var en ganska trött make som kom hem på kvällen.

Fredag morgon fortsatte i snökaosets anda, och varken Emelie eller Julia kunde ta sig till skolan. All busstrafik var inställd och utanför vårt hus stod det bilar huller om buller som fastnat och försökte ta sig loss. Efter lunch blev det något bättre och vi kunde skjutsa in båda tjejerna till skolan. Det var verkligen vackert utomhus, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att sex månaders vinter och snö känns lite väl långt för mig.

Senare på fredag kväll gick jag, Pär och Emelie på bio. Vi gick på Winter´s Bone, en film som jag inte hade läst på så mycket om innan, men som visade sig vara en riktig höjdare. Ja, kanske till och med en av de bästa filmer jag sett på mycket länge. Den handlar om Ree Dolly som bor i kalla och karga Ozark området i Missouri nära Arkansas, hennes mamma har totalt tappat förståndet och pappan sitter i fängelseför försäljning av metamfetamin. Medan andra barn i nsamma ålder som Ree går i skolan så får hon istället ta hand om sina två småsyskon. Hon får laga mat, se till att de kommer till skolan, lära dem jaga och skjuta samt även flå bytet efter fångst. Det är en avskalad film där ingenting har förskönats som det oftast gör i Hollywood produktioner. Detta är en thriller, och vi får följa den blott 16 år gamla Rees kamp för att få behålla det förfallna huset som de bor i. Allt är korrupt och alla är släkt med varandra och håller också varandra bakom ryggen i en värld där man riskerar att bli skjuten om man säger fel saker. Filmen är klart sevärd och den sitter kvar i tankarna väldigt länge.

På lördag vaknade vi till ett strålande vinterväder. Ja, jag måste ju säga strålande, trots att jag längtar efter vår, för det var verkligen strålande på ett riktigt vackert sätt. Solen sken från en klarblå himmel och snön som vid det här laget fick landskapet att se ut som en tavla glittrade så vackert. Vi blev självklart tvungna att bege oss ut på en liten promenad för att få lite frisk luft i lungorna.Vi valde att åka till söders höjder och Skinnarviksberget, som är den naturligt högsta punkten i Stockholm med sina 53 meter över havet. Här är riktigt vackert med en magnifil utsikt över Stockholm.Skinnarviksberget är ett välbesökt ställe för alla Stockholmare, men också för väldigt många turister som hänförs över utsikten och den vackra stad som faktiskt Stockholm är. På sommaren är det ofta fullsatt på klipporna med männsikor som njuter av en god picnic, något som jag och Pär också gjorde mycket förr.Emelie poserar i det vackra vinterlandskapet. Precis nedanför ligger Münchenbryggeriet, där det tillverkades öl så sent som 1971. Därefter har det varit konferens- och festlokaler.Jag tycker väldigt mycket om att vandra runt på söders höjder, och få uppleva den kulturskatt som finns där.

Direkt efter vår eftermiddagspromenad så åkte vi till Pärs bror som fyllt år i veckan. Vi åt middag och såg senare på Melodifestivalen som inte får så där jättehöga poäng av mig. Känns lite som om allt är likadant varje vecka, skämten, låtarna och pausunderhållningen. Det tillkommer ingenting nytt och därför känns det lite slätstruket. Fast jag vet ju att jag kommer att se det varje lördag, trots att jag efter varje program säger motsatsen.Lite suddig bild, men i mitten syns Ulf, och han är omringad av sin mor och sin bror. De hade gjort massor av goda pajer med tillbehör, och jag åt så jag höll på att spricka. Självklart fick vi även födelsedagstårta.Här ser ni Ulfs svärföräldrar Lisbeth och Börje. Lisbeth som är född i Schweiz är en trogen läsare av min blogg. Nu är du med på Bild också Lisbeth! En sak som är så underbart just nu är tulpaner, det ser så fräscht och vackert ut på bordet och under tulpansäsongen känns hemmet naket utan en enda bukett.Här ser ni Martin som flankeras av sin kusin Sofie, från hans mammas sida. Det som var riktigt roligt under kvällen var att vi skypade med Martins syster Jenny som bor i Tanzania, där hon jobbar som socialarbetare. Vi kunde alla stå framför webkameran och vinka till varandra, riktigt roligt och ett fantastiskt sätt att kunna hålla kontakt på avstånd utan kostnad.

Sist men inte minst så vill jag att ni alla går in och röstar på denna film som jag länkat här nedan. Det är mina barns kusin, Martins andra syster Mathilda som vill vinna pengar till en jordenruntresa. Hon har kommit på det kreativa innehållet själv och min dotter Emelie stod bakom mobilkameran.

Rösta på henne, hon är verkligen värd en resa tycker jag.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Ffilm.kilroy.eu%2FSubmissions%2Finfo.htm%3Fsubid%3D216&h=f9f00


Kommentarer
Postat av: Maria Björkman

Vi som upplevt de senaste vintrarna i gamla Svedala, vet att februari kan vara värsta vintermånaden... brrr. Och jag tycker visst att hälsofrukost och Eva verkar höra ihop. Why not?

2011-02-14 @ 07:30:22
URL: http://www.maria-yogini.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0