Allt ar inte battre i Malaysia

Jag haller pa att tappa talamodet pa det Malaysiska banksystemet. Blev lite lattat nar jag laste min kara KL vanninas blogg http://cederkvist.blogspot.com/ om att aven hon som ar en luttrad och mycket duktig ekonom ocksa kan tappa lite av sitt annars sa uthalliga talamod efter manga ar i Malaysia. Hon arbetar som ekonomichef pa ett foretag i KL och ar dessutom sedan manga ar KL Sweas ekonomiansvarige.  

Jag har i stort sett sedan vi flyttade till Sverige for tva veckor sedan forsokt pa ett sa snabbt satt som mojligt fora over pengar fran vart konto i KL till en annan persons konto i Sverige. Jag kan saga att det borjar ga mig riktigt pa nerverna. Det ar ett steg fram och tva steg bakat, nar man da inte kan overfora hela summan i ett svep. Nar man val sitter dar och tror att allt ska fungera sa far man upp pa sin bildskarm att "forsok senare eller du har uppfyllt din kvot av transaktioner for dagen". Eller som oftast, "tyvarr ar systemet ur funktion just nu, forsok senare". Detta senare, ja det kan vara ganska lange och ofta.

Sa fort alla inbetalningar mm fran Malaysia ar klara sa kommer vi sjalvklart att avsluta alla konton dar och fortsatta med vara mer "utvecklade" svenska bankkonton. Jag kanner precis som Anki i sin blogg att det verkligen kanns som stenaldern nar man har med en bank i Malaysia att gora. Att sedan forklara for de som ska ha pengarna att det verkligen fungerar sa har ar inte latt, kanske tror de att jag forsoker luras eller nagot, da jag egentligen inte tanker pa annat an att fa detta ur varlden. Verkligen moment 22.

Redan nar vi flyttade till Malaysia tyckte vi att det var valdigt krangligt med banksystemet. Vi kunde exempelvis aldrig betala var hyra pa en enda gang, utan vi fick dela upp den pa flera ganger. Man hade namligen en limit pa hur stora summor och antal transaktioner man fick utfora per dag. Sedan gick inte heller alla rakningar att betala over internet, sa ibland fick man lugnt sta i ko pa posten i nagon timme for att betala en rakning pa kanske 6-7 kronor. Det kraver sin man i talamod, och ibland tryter det kan jag lova.

Sa nar det galler banksystemet, 1-0 till Sverige, fast det ar klart, att det ar en sjalvklarhet for oss som lever i ett val utvecklat industriland sedan manga manga ar. Malaysia har kommit pa slutet, och utvecklingen har visserligen gatt oerhort snabbt och gor det fortfarande, men landet har kanske inte hunnit med pa alla plan.

For att overga till en riktig framgangssaga sa vill jag att ni laser gardagens inlagg fran min kara bloggvan Kim Kimselius om hennes debut som forfattare. En underbar lasning om en fantastisk forfattare och manniska.
http://kim-m-kimselius.blogspot.com/ Las och njut!

Nu haller jag tummarna for att vart internet hemma ska fungera snart. Jag vill verkligen borja arbeta for fulla muggar just nu, och for att kunna det behover jag internet och fast telefon. Nar det galler detta med att snabbt fa internet installerat sa maste jag saga att har gick det betydligt snabbare i Kuala Lumpur. Fast dar ar ju lonekostnaderna inte som har, sa servicenivan ar betydligt hogre.

Nu ska jag ga in och titta om nasta overforing ar ok. Puh!

Alla ni som efter en lang dag kan komma hem och slanga er ner i soffan....njut av det!!! Jag kan saga att nar man ingen soffa har, inga andra mobler heller for den delen...da langtar man verkligen efter just det dar momentet att fa slanga sig ner och bara slappa i en skon och harlig soffa.


Kommentarer
Postat av: Kim M. Kimselius

Hej Eva

Oj, vad överraskad jag blev när du talade om mig. Tack kära du för dina fina ord. Blev jätteglad för dem!



Fortfarande lika intressant att läsa din blogg med jämförelse mellan Malaysia och Sverige. Katarina http://kattasfikarum.blogspot.com/ som nyss flyttat till KL ska åka och se världsutställningen i Shanghai. Jag tipsade henne om att du hade varit där.



Nu är det mycket inför bokmässan och när jag kommer tillbaka är jag bara hemma en dag och sedan iväg på fem dagars föreläsningar och jag måste boka min stockholmsresa för att se Terrakottaarmén och träffa dig. Det skulle vara jättekul! Kanske vi kunde gå tillsammans? Kram Kim

2010-09-16 @ 12:48:49
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0