Mot Jakarta

Nu är klockan strax efter 6 på morgonen. Tidigt, som varje morgon är här. Emelie ska till skolan och gå fram till lunch. Julia är ledig, men vi ska på Student Led Conference på morgonen. Vi lunchtid åker vi till flygplatsen och sedan vidare till Jakarta.

Det är första gången jag åker till Jakarta. Jag har varit i Indonesien tidigare, men inte denna otroliga stad. Jakarta är en av världens folkrikaste städer med över 25 miljoner invånare. Bara Tokyo är större med dryga 35 miljoner. Av världens allra största städer så ligger mer än hälften här i Asien.

Vi ska i alla fall försöka nosa lite på denna enorma stad. Vi kommer att få hjälp av en kollega till Pär. Han är indonesier och född och uppvuxen i Jakarta. Och självklart kommer jag att berätta mer om Jakarta efteråt.

Tills dess, lite bilder på Jakarta:




Som de flesta städer i Asien, pryds skylinen av supermoderna skyskrapor och lyxiga centrum....



men kontrasterna finns, som här ett slumområde i Jakarta.
Något som vi inte är vana vid.



Kommentarer
Postat av: Filip S

Fina bilder :D

2010-05-09 @ 14:13:34
URL: http://lakeohrid.blogg.se/
Postat av: Kim M Kimselius

Tänkte på dig när jag läste om jordbävning i närheten av Jakarta och tsunamivarning. Konstigt, två av mina bloggvänner är i Jakarta just nu. Är det något speciellt som händer där?

Det är verkligen kontrasternas bild med slumbilden och skyskraporna i bakgrunden. Ha det så kul! Kramisar Kim

2010-05-09 @ 17:44:15
URL: http://www.kimselius.se
Postat av: Zara o Gabbi

Hej!



Hittade din blogg via Malaysiaspecialisten.com och blev genast nyfikna.

Vi är två tjejer från Östersund som fullkomligt älskar Kuala Lumpur! Idag har vi avsatt vår lediga tid till att kolla på möjligheter att studera Bahasa Melayu (även jobba och bo) i KL, och har hittat en skola på Bukit Bintang som verkar intressant. Vad vi förstått från din blogg så försöker du också lära dig språket? Gör du det genom studier eller på egen hand genom att "snappa upp"?

Vore väldigt kul att komma i kontakt med dig! Om du känner att du har någon minut över så får du väldigt gärna maila.



MVH Zara och Gabriella

2010-05-10 @ 13:07:12
Postat av: Elisabet

Ja det är lite annorlunda kontraster i många länder jämfört med gamla Sverige, men det var en väldigt vacker bild den översta. Tråkigt att inte alla får samma möjligheter och en dräglig uppväxt men livet är ju orättvist.

2010-05-16 @ 21:45:31
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0