Långhelg i KL

Nu har det gått en längre period utan att jag varit så aktiv på bloggen. Men nu är jag tillbaka, och egentligen borde jag ha skrivit oftare för här händer det hela tiden roliga saker.

I går kväll var vi på 50 årsfest. Det var Ravi, en arbetskompis till Pär som fyllde år. Han hade tillsammans med familjen hyrt en Italiensk restaurang en liten bit från KLCC. Valet av restaurang var lite överraskande för oss eftersom vi vet att Ravi är en mycket kräsen person när det kommer till mat. Han vill nämligen gärna äta indiskt. Pär och Ravi har genom åren rest en hel del ihop och enligt Pär så är det oftast, för att inte säga alltid, indiska restauranger som gäller. Men jag har inget att klaga över, maten igår kväll var helt underbart god. Och det var verkligen massor av mat.


Här sitter födelsedagsbarnet Ravi och äter, och han äter italienskt!


Det var en riktigt mysig restaurang och stämningen var på topp. Vi var
ganska många, cirka 120 inbjudna, de flesta var indiska vänner.


Syns kanske lite dåligt på bilden, men längst fram står Ravi hans fru 
Asha och deras barn Palavi och Arjun och smakar på tårtan. Ravi fick
naturligtvis blåsa ut ljusen och därefter bjöd de varandra på tårtbitar.


Här ser ni min ryggtavla och frun till en kollega till Pär. Hon är malaysiska
och älskar såpoperor, så vi satt en stund och pratade lite såpor. Här i
Asien älskar man verkligen såpor, och på flera kanaler sänder de kinesiska
och malaysiska serier som innehåller allt en såpa ska, intriger, kärlek och pengar.


Pär i samspråk med Ravi. 

Nu går vi tillbaka lite och hamnar på torsdag kväll. Då hade vi som traditionen bjuder fest här i vårt condominium. Chinese New Year firades med dunder och brak. Det var managementkontoret som hade ordnat med underhållning såsom den traditionella lejondansen, sång och massor med mat. Hela festen avslutades ganska tidigt med ett fyrverkeri. Vi höll till vid poolen, och det var riktigt varmt trots att det var på kvällen. Alla var dyngblöta och några var till och med och bytte om mitt under festen. Emelie och Julia var inte med på festen, de var båda upptagna på annat håll. Julia sov över hon en klasskompis och Emelie var på fest hos en klasskompis.

I fredags var det Public Holiday här, naturligtvis, för det var Muhammeds födelsedag. Så både Pär, Emelie och Julia var lediga från skolan. Men Emelie var inte riktigt ledig, hon hade friidrottsträning på morgonen. Senare på dagen var jag och träffade en mycket intressant norsk kvinna som bor här i Kuala Lumpur. Hon och hennes man har ett produktionsbolag där de producerar TV och Web TV. Bland annat har de i samarbete med Viasat gjort en serie som precis gått hemma i Sverige, "Smakresan". Jag gjorde en medlemsprofil på henne som ska vara med i tidningen Snofida där vi båda jobbar. Men nu fick hon som sagt vara "offer". 

I lördags var vi först och tittade på friidrottstävlingar. Det var samtliga internationella skolor som tillsammans med Japanska och Tyska skolan hade tävlingarna. I år var det Japanska skolan som var arrangörer. Det var riktigt roligt att titta på alla dessa duktiga barn och ungdomar, men varmt så in i norden. Vi som satt på läktaren var dyngblöta trots att vi satt stilla, så jag kan bara tänka mig hur svettigt det var för alla tävlande. De senste veckorna har varit otroligt varma här i Kuala Lumpur, svetten rinner bara man går ut genom dörren, så det är ingen mening att försöka se fräsch ut.


Här är en bild på Emelie, dock inte från i lördags, då hon tyckte att det 
gick dåligt. Här hade hon kommit hem från en annan tävling och tagit medalj. 

Senare på lördagskvällen var vi på Skandinaviska föreningens årsmöte med efterföljande middag. Vi var cirka 25 personer som genomförde årsmötet, drack och åt gott och umgicks på en riktigt mysig restaurang i Bukit Damansara. Det roliga den här kvällen var att jag träffade Jan som arbetar med Malaysiaspecialisten för första gången live. Vi har haft kontakt via bloggen och via mejl, men aldrig träffats. Det var riktigt roligt, och det är det som är så fanatstiskt här i Kuala Lumpur, man träffar alltid så spännande människor.

Nu på morgonen fick jag åka akut in till tandläkaren. Jag hade tidigare i helgen bitit sönder en lagning och i natt har det gjort riktigt ont. Som tur är hade de tid och jag fick komma direkt i morse. Här är det otroligt högteknologiskt att gå till tandläkaren. Alla maskiner och allt material känns otroligt lyxigt. När man sitter i stolen så har man dessutom en bildskärm framför, så att man kan följa precis vad tandläkaren gör. Och det allra roligaste är att notan man får efteråt är betydligt lägre än vad man brukar få hemma i Sverige.

I kväll ska jag och några till tjejer träffas hemma hos Helene för att laga mat tillsammans. Det ska bli riktigt roligt, dels att äta gott, men också att få träffas och bara sitta och prata.


Här är en bild från förra veckan då jag var på en riktigt god Taiwanese restaurang och firade Chinese New Year med mina cooking club vänner. Så nu har jag verkligen firat in Tigerns år, som jag själv också tillhör.


Kommentarer
Postat av: IzZzY

Ja, du verkar onekligen ha fullt upp, jämt och ständigt. :) Jag har hört att det varit ruskigt varmt där, men hoppas på att det ska bli lite mildare när jag ska dit i Juni igen. Annars kommer man väl duka under, då jag tyckte att det var riktigt varmt i slutet av November! Haha.

2010-03-01 @ 19:09:40
URL: http://izzzy.se
Postat av: IzZzY

Ja, precis! Ska bli helt underbart att få åka tillbaka.



Det ska jag göra, det hade varit trevligt. :) Vi får väl se hur det ser ut då.

2010-03-05 @ 10:08:11
URL: http://izzzy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0