Möten och god mat

Idag har det varit en riktig mötesdag. Jag började med att skjutsa Pär till jobbet och direkt efter det åkte jag hem till Anna där vi skulle ha styrelsemöte för SWEA. Som vanligt hade vi en hel del punkter som skulle behandlas. Men mötet klarades av på mindre än två timmar och flera av oss skulle då vidare till nästa möte.

Nästa möte handlade om världsmötet som vi ska ha här i Kuala Lumpur nästa år. Det här var vårt andra möte och faktum är att det nu börjar ta lite form och de olika arbetsgrupperna har också börjat sitt arbete. Jag tycker att det här är jätteroligt, och jag hoppas och tror att detta kommer att bli ett riktigt roligt minne för livet.

Efter avslutat möte och långlunch på Bijou, så åkte jag hem. Jag hade lovat Julia att noga gå igenom hennes säng och sängkläder, för igår innan hon skulle gå och lägga sig hittade hon en kackerlacka under kudden. Så närt jag kom hem i går natt efter en mycket trevlig middag med mitt svenska matlag så hittade jag henne i min säng.

Som sagt, igår var jag hemma hos Helen, en svenska som bor i en fantastisk våning precis vid Petronas Tower. Där hade vi träffats tio stycken härliga svenska tjejer för att laga mat ihop. Helen hade satt samman en meny som bestod av förrätt, (rödbetor med getost och saffranssås) varmrätt, (lax med cashenötter och potatissallad med sparris och vårlök) och dessert (vit choklad paj på något sätt och massor med tropisk frukt). Vi var uppdelade i grupper och lagade maten tillsammans, vilket var riktigt roligt. Jag, Jessika och Linda fick den stora att laga huvudrätten. De här kvällarna kommer jag verkligen att se fram emot.  Hoppas också att jag kan lägga upp lite foton som Annelie lovat att skicka. Jag har blivit en dålig bloggare som allt oftare glömmer kameran.

Och apropå mat, idag skulle jag ha varit hemma hos Veronica från Indonesien med det andra matlagningsgänget jag är med i. Men eftersom jag hade möten hela förmiddagen så fick jag avboka det. Och jag lider varje gång jag inte kan gå på dessa matlagningsdagar för det är bland det roligaste jag vet.

Men Veronica som är världens gulligaste tjej, skickade ett sms på eftermiddagen och sa att hon sparat lite mat till mig. Så jag och Julia åkte hem till henne och blev bjudna på en fantastisk god Javanesisk kycklingsoppa och en indonesisk dessert. Så otroligt kryddigt och gott. Vi fick också med oss två lådor med paj och sallad.

Det är så roligt med Veronica, för hon är från Indonesien men pratar svenska. Hon är gift med en svensk man från Övertorneo och har även bott i Sverige ett par år. De har två pojkar som båda pratar flytande svenska, indonesiska och engelska. Den äldsta har förresten Julia gått i Svenska skolan med.

I morgon ska jag upp riktigt tidigt, Emelie ska vara på skolan före sex för att träna friidrott. Så nu måste jag logga ut och gå och lägga mig.

I brist på bilder så visar jag en bild på vårt närmaste centrum, Solaris.
Ligger endast ett par minuter från vårt condo, och här finns massor av
restauranger, spa- och massageställen.

Kommentarer
Postat av: marie

Du bara äter och äter.....

2010-03-02 @ 18:25:21
Postat av: marie

Du lever riktigt lyxliv. Jag lagar couscous eller vad det nu heter a`la pyttipanna...

Kram på dig!!

2010-03-02 @ 18:30:20
Postat av: Yvonne

Jag blir också avundsjuk!! Måste vara jättekul att träffas och laga god mat, allrahelst som ni har ett sånt varierat utbud av råvaror!!Roligt att läsa om dina upplevelser! Ha´det bäst!

2010-03-03 @ 08:37:40
Postat av: Kim M Kimselius

Vilka underbara vänner du har och vad mysigt det verkar med matlagningsträffar. Kanske något jag skulle införa med mina vänner. Vet inte om det skulle fungera, för alla verkar vara så uppbokade och ha så fullt upp jämnt och ständigt.

Tycker du att du lever ett lugnare tempo där än här i Sverige?

Kramisar Kim

2010-03-03 @ 08:56:21
URL: http://www.kimselius.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0