Framme i Beijing

Vi landade i Peking 06.30 i gar morse, efter att ha sovit ganska daligt pa planet. Atminstone jag sover alltid ganska daligt pa plan, men de andra tror jag sov en hel del. Val framme i Peking och pa flygplatesen gick allt otroligt snabbt, valdigt effektivt maste jag saga.

Vi samlade ihop var packning och begav vi oss till Peking Express tag. Vi akte till en station dar vi kunde byta till T-banan som sedan tog oss direkt in till vart hotell. Jag kan verkligen rekommendera att utnyttja t-banan har i Peking, billigt, snabbt och enkelt. Vi kom precis under rusningstiden pa morgonen och det var valdigt mycket manniskor, men jag upplevde aldrig att det var jobbigt trots att vi ocksa hade var packning.


Har sitter Emelie pa Peking Express, forvantansfull och kanske lite trott.

Hotellet vi bor pa ar ett medelklasshotell som ar lite luggslitet, men valdigt prisvart, det heter Gold palace silver street, sa namnet borde fora mycket lycka med sig. Det ar valdigt centralt och mycket nara den Forbjudna staden. Vi bor i ett familjerum med tva ganska stora rum och en toalett med dusch.

Vi var ganska trotta nar vi kom fram till hotellet sa vi valde att duscha och sedan lagga oss och sova en stund. Efter en lang vila gjorde vi oss fardiga for att lokalisera oss i de mer centrala delarna av Peking. Vi bor nara den stora shoppingdelen Wangfujing Dajie sa vi startade vi med att ga den stora shoppinggatan ner mot den Forbjudna staden.


Har har man gjort en jattekopia av den mest kanda och mest populara
basketspelaren i Kina, den lange Yao Ming. Vad jag forstar sa ar det
rena Stenmarkshysterin nar en match med honom sands pa TV.

Eftersom vi inte varit hemma i Sverige pa ganska lange och vara kara tonarstjejer tjatat ganska rejalt om att fa komma till H&M som inte finns i KL, sa lovade vi att de skulle fa gora ett besok dar. Pa vagen dit gick vi forbi bade den Forbjudnda staden och Himmelska Fridens Torg. Vi ska besoka Den forbjudna staden idag, igar gick vi bara utanfor. Det kandes stort att komma dit och se ingangen i verkligeheten, denna otroligt historiska plats med Forbjudna staden pa ena sidan och Himmelska fridens torg pa den andra.


En liten snabb lunch pa en foodcourt. Numera ar vi ganska van maten,
sa det ar ganska latt att resa runt aven med krasna tonaringar.

Vi fortsatte att vandra over till Himmelska fridens torg dar det alltid verkar vara massor med manniskor. Nu hade man dessutom tva jattestora skarmar med reklam fran hela Kina men framforallt fran Shanghai och den pagaende varldsutstallningen, som vi ocksa ska besoka senare pa den har resan.

Bakom sjalva torget ligger en liten del av den forna mur som tidigare fanns runt hela Peking. En pampig byggnad som ar porten till de sodra delarna. Har kom vi fram till den valdigt charmiga shoppingdelen Qianmen Dajie dar da aven H&M fanns. Vi kom ut med en hel del klader fran den svenska jattekjedjan, till och med jag tyckte det var kul, eftersom man har i Asien inte alltid hittar sin storlek pa klader.

Efter att ha vandrat runt hela eftermiddagen sa var vi rejalt hungriga och borjade leta efter nagot stalle att ata pa. Vi hittade inget stalle sjalva, men val en hjalpsam kinesiska som foljde med oss till en ganska stor typiskt kinesisk restaurang dar de bland annat serverade Peking anka. Vi ar ju vana numera med att manga rycker och sliter i oss vasterlanningar, sa vi tankte forst att det har ar nog en turistfalla, vi ville avvakta och se stallet innan vi bestamde oss. Men det var ett ganska billigt stalle med god mat. Naturligtvis testade vi Pekinganka, gott men egentligen ganska overreklamerat, hemma i Malaysia med sina 30% kineser har de flera stallen som serverar det, och jag tycker det ar gott, men ganska fett.

Efter middagen sa var vi valdigt trotta sa vi tog tunnelbanan hem till hotellet dar i alla fall jag somnade pa stort.


Jag, Julia och Emelie utanfor Den forbjudna staden.


Emelie och Julia mitt pa Himmelska Fridens Torg.


For oss var det en speciell kansla att komma till H&M, kandes valdigt
lange sedan eftersom det inte finns hemma i KL. Kandes som julafton...


Julia och Par sitter och vantar pa maten.


Jag och Emelie vantar ocksa pa Pekinganka...


som antligen kom.









Kommentarer
Postat av: Kim M Kimselius

Jättekul att läsa om er första dag i Peking. Håller med dig om att Pekinganka är överreklamerat! Men det är något man måste ha smakat på när man är i Peking! Ha en fortsatt trevlig resa. Kram Kim

2010-06-08 @ 09:25:04
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0