Gästblogg: Jenny och Eva på fri fot i Singapore

Det här är brorsdottern som rapporterar från sin två månader långa semster.
Min vardag i KL flyter på precis så bra som en två månaders vistelse i ett land med en medeltemperatur på 35 grader kan göra.

När folk frågar mig vad jag egentligen gör här kändes det först konstigt att erkänna att jag bara är här för att sola och bada. "Va? Ska du bara njuta och rå om dig själv? Men det får man väl inte göra?" Och det trodde inte jag heller först. Under hösten kunde jag bli stressad av det faktum att jag inte hade planerat min semester till punkt och pricka. Jag skulle maximera min tid men blev bara stressad. Och är det inte ironiskt att bli stressad av tanken på semester?
Så jag bestämde mig rätt och slätt för att jag ville sola, bada och lägga all energi på min solbränna (som är så jämn som en bränna kan bli).

Torsdagmorgonen den 21:a hoppade jag och Eva på en buss till Singapore. Bussresan var billig och avgick 500 m från condot så det hela var supersmidigt. Vi var snudd på ensamma i hela bussen, bortsett från en väldigt diskret kines. Så vi satt högst upp och längst fram med fin utsikt hela fem timmarna till Singapore.
Väl där checkade vi in på The Elizabeth Hotel, som Pär hade bokat. Och Pär reser med stil, därför var det nödvändigt med fyrstjärnigt och guldförgyllda hissar för en backpackernatt. Men jag klagade inte.

Höjdrädda Eva väntade tålmodigt på mig medan jag åkte upp i 165 m höga Singapore Flyer, världens högsta "utsikthjul". En bra attraktion att börja med för att få en bra överblick av staden. Det mest imponerande, förutom de höga skyskraporna naturligtvis, var den gigantiska hamnen med stora fraktskepp som låg i vattnet utanför. Det såg inte alls ut som jag förväntat mig efter att ha sett Pirates of the Carribean 3.
Efter en båttur på Singapore River tog vi en taxi ut till nöjesön Sentosa Island. Där fick vi avnjuta ljusshowen "Songs of the Sea" som var väl värd de 50 svenska kronorna jag betalade för den. En show utan dess like. Som Eva sa, det var som att uppleva en OS-invigning. Ett måste i Singapore!

På torsdagen tog vi en vandring längs shoppinggatan Orchard Road, som löper genom staden. Här ligger även Raffles Hotel från 1887 som imponerar alla något äldre människor som sett svartvita filmer härifrån där Bogart dricker en Singapore Sling i baren. För mig från 3D-generationen var det mer imponerande att Tiger Woods spelat biljard på deras biljardbord - som jag nu har ett antal bilder av.

Raffles Hotel

 

Vi tog även en tur i den moderna tunnelbanan till Chinatown och kollade på dekorationerna inför det kinesiska nyåret i mitten av februari. Singapore som stad var förvånansvärt liten i mina ögon. Efter att man hört så mycket om staden trodde jag också att det skulle vara en gigantisk metropol, men efter bara två dagar började jag redan hitta bland gatorna. Däremot var allting relativt dyrt, i stort sett som Sverige och dyrare! Min lunch i Chinatown gick på 60 spänn för en liten tallrik stir fried beef. De enda priserna som går att jämföra med Kuala Lumpur var priserna för taxi.

Chinatown i Singapore.

 

 

Eva som dricker en Hooter's Sling, alltid med snusdosan nära till hands.

 

Jag kunde inte fått en bättre guide Eva, efter två tidigare besök har hon koll på alla sevärdheter. Dessutom höll vi ett harmoniskt tempo och tog oss tid att dricka en drink på Hooters Bar i Clark Quay och beställa room service när det spöregnade på fredagmorgonen. Och framförallt hade vi väldigt trevligt tillsammans! Så stort tack till Eva!



Efter ett par dagar vid poolen bär det av till Bangkok imorgon. Då flyger vi hela familjen och bor tillsammans på femstjärniga Siam City Hotel (som Pär bokat naturligtvis). Jag får återkomma med fler gästblogginlägg efter det.

Sist hoppas jag att ni alla har det bra därhemma i Sverige, trots att jag nog hellre skulle bosätta mig vid poolen här än åka hem till jobbet och 16 minusgrader den 11 februari. Tills dess njuter jag av min semester med inget annat syfte än njuta.
/Den inneboende Jenny

Kommentarer
Postat av: Ulf Linder

Härlig läsning i det vinterkalla Sverige. Roligt att du får möjlighet att se så många olika saker och roligheter. Förresten,Tiger och biljardbordet - man vågar ju inte tänka tanken fullt ut...

2010-01-26 @ 21:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0