Vi måste fortsätta som vanligt

I fredags riktades världens blickar mot Stockholm, men då var det fest, glamour och nobelmiddag. I lördags eftermiddag riktades återigen blickarna mot Sverige och Stockholm när en förvirrad dåre spränger sig själv på Drottninggatan mitt i Stockholm och mitt i julhandeln.

Tycker att det känns oroligt, och det är mänskligt att känna så, men jag vill ändå att allt ska vara som vanligt. Oavsett om detta var en sinnesjuk, förvirrad och ensam själ eller en beräknad handling av en dåre som har en organisation bakom sig så måste vi ta det lugnt och visa att detta accepterar vi inte i Sverige. Varje terrorist har som mål att sätta skräck i människor, få oss att må dåligt och bli fruktansvärt rädda. Låt inte dessa onda krafter få igenom sina mål, fortsätt leva som vanligt om än med sunt förnuft.

Jag vill heller inte att främlingsfientlighet och okunskap växer ännu mer i vårt land. Det är viktigt att vi inte låter radikala grupper dra nytta av denna händelse för att få stöd. Ofta brukar dessa grupper ägna sig åt nyrekrytering just vid sådana här tillfällen. Här menar jag både högerextrema, rasisitiska och religösa extremister. Därför är det viktigt att vi tar avstånd från allt och alla som försöker få detta till en etnisk sak.

Annars har helgen gått ganska snabbt, som den alltid tenderar att göra.

I fredags kväll kom kusinerna Sara och Emma förbi efter att ha varit i London. De stannade inte så länge, men hann ändå med att se lite TV och äta lite mat. De hade haft ett par härliga och roliga dagar i deras favoritstad London, där de också varit på konstert med Simple Red.


Kusinerna Julia, Sara, Emma och Emelie på blixtvisit hos oss.


Här sitter Emma och Sara och väntar på att tåget ska komma in. Trötta
efter några intensiva dagar i London. Men så ska det vara om man haft kul.

I lördags var jag, Emelie och Pärs mamma på Malaysiska ambassaden. De hade Öppet Hus och visade upp Malaysiskt hantverk i form av väldigt mycket batik i olika former. Sedan hade man naturligtvis dukat upp med Malaysiska maträtter och sötsaker. Det var riktigt roligt att gå runt och titta på allt och dessutom få smaka lite malaysiska curry puff och nasi lemak. Jag tror också att farmor tyckte det var roligt att gå runt och titta.


På Malaysiska ambassaden bjöds det på mycket god mat, som här lite
smakprov på deras väldigt smarriga sötsaker.


Ingen rättvis bild på Joyce som stått i köket hela dagen och bakat och
lagat många av de malaysiska delikatesserna. Joyce arbetar till vardags
på ambassaden. Jag måste gå en fotokurs.

I söndags hade vi en tidig middag hemma för att fira Pär som fyllde år. Vi bjöd på en blandning mellan malaysisk och indisk mat. Men som sagt, när man lagar samma mat här hemma blir det inte till 100 exakt samma smaker. Men jag har hittat en asiatisk affär här i Stockholm där man kan hitta mycket som gick att köpa i Malaysia. Förresten så är det ett stort utbud numera på både asiatiska affärer och restauranger i Stockholm, så blir man sugen på något är det inte så svårt att infria det. Precis på samma sätt var det i Kuala Lumpur, här kunde du egentligen köpa mat och ingredienser från världens alla hörn.


Här sitter vi och äter i söndags, närmast ser ni Matilda, farmor, jag,
Catrine och Martin samt ett litet hörn av Ulf, Pärs bror.


Jag och födelsedagsbarnet.Idag är Julia hemma från skolan. Hon har ärvt min hosta och hostat konstant hela natten. Hade nog också lite feber i morse. Dessa förkylningar som överöst oss med sin generositet. Emelie är inte helt frisk heller, men gick ändå iväg till skolan, inte bra tycker jag som inte lyckades övertala henne att stanna hemma.


Kommentarer
Postat av: Ritha Jonsson

Hälsa Per och gratulera! Vilken härlig måltid du komponerade. Snart åker vi till Indien närmare bestämt den 31/12. Innan dess firar vi jul här med mamma och pappa, vi vill inte riskera att bli drabbad av parasiten i Östersund. Pappa gör sin sista cellgiftsbehandling den 23/12. Det blir skönt för honom att det är klart till julhelgen. Ha en riktigt trevlig jul och ett gott nytt år. Kramar från Ritha

2010-12-14 @ 18:15:12
Postat av: Kim M. Kimselius

Tycker inte att media borde ha spelat upp självmordsbombarens meddelande till sina likar om att fortsätta kampen och terrorn. Det bästa hade varit att låta hans röst vara död för alla, så att han inte kunde uppmana andra att utsätta oskyldiga för död och elände!

Härligt att höra att du mår bättre. Ser fram emot att träffa dig och hela din familj!

Kram Kim

2010-12-14 @ 20:30:24
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/
Postat av: Thomas Mayr

Hi Eva

Sila anda baik dan bahawa anda sihat.

Tolong beritahu saya bila anda mendapatkan waktu

Jika kita belum pernah mendengar sebelum Krismas

Selamat Natal dan Tahun Baru Happy

2010-12-14 @ 23:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0