Vägen var borta

I går träffades jag och Pär på lunchen för att göra lite ärenden. Ja, lunch och lunch, det var sen eftermiddag och vi skulle först till posten och därefter till University Hospital. Som alltid är det ganska svårt att veta hur lång tid allt tar här i Kuala Lumpur. En liten sväng som normalt inte borde ta mer än en halvtimme kan ibland ta ett par timmar på grund av trafikstockningar som i sin tur kan bero på allt från trafikolyckor till enorma regnoväder.

I går hamnade vi i en bilkö på ett ställe där det inte brukar vara någon direkt kö, åtminstone inte vid den tiden vi var där. Vi kunde åka några meter framåt i sakta fart tills vi såg en fruktansvärd syn framför oss. Bilar som var helt demolerade, stora stenar som flygit fram och sist men inte minst en väg som inte längre var en väg. Det såg fruktansvärt ut, och inne i butikerna längs vägen stod personal och såg ganska chockade ut. Jag såg en fotograf komma gående längs det som tidigare varit trottoar och jag vevade ner rutan och frågade vad som hänt. Han svarade bara kort; "det exploderade underifrån"! Blev egentligen inte klokare av det, men förstod att det var någon gas- eller vattenledning som exploderat. Idag såg vi en liten artikel i tidningen:

 http://www.nst.com.my/Current_News/NST/articles/20100426221057/Article/index_html

Idag är vi glada att vi inte kom precis när detta hände.

Nu ska jag försöka göra lite nytta. Just nu håller vi på att jobba för fullt med SWEAS världsmöte som ska hållas här i mars nästa år. Vi försöker få ganska mycket gjort innan alla åker iväg när skolorna slutar.


En vanlig syn här i Kuala Lumpur! Trafiken står helt still!

Kommentarer
Postat av: Kim M Kimselius

Men vad hemskt! Vilken tur att ni inte kom några minuter tidigare! Puh! Ibland vet man inte vad ödet har i beredskap för en. Stackars de som skadades...

Var rädd om dig! Kram från Kim

2010-04-27 @ 16:40:49
URL: http://www.kimselius.se
Postat av: pelle

Men jösses! Hoppas ingen dog bara!

2010-04-27 @ 20:50:11
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0