Agge - gästbloggare

Selamat Pagi,

jaha idag ska vi aka hemat till Svedala, kanns konstigt, man kan fundera pa varfor man bor i det klimatet nar allt ar sa mycket enklare har, utan jacka halsduk och vantar!

Vi har haft fantastiska dagar har i Malaysia. Jag hade sjalv gjort lite research med olika utflykter, sevardheter, tips :-) helt enkelt, som Maria skulle ha sagt. Jag kan konstatera att jag kan pricka av det mesta.

Eva, Par, Emelie och Julia har varit sa otroligt generosa bade nar det galler rent praktiska saker som boende o dyligt men framst med att dela med sig av all info om Malaysia, vilket dom gor med gladje och stolthet. Stort TACK for det. 

Vad ska man borja och beratta om, kanske deras fantastiska boende pa kondot, jattefin lagenhet, villken utsikt fran 27:e vaningen, man ser Petronas Tower, bara det. Harlig pool, dar vi tillbringade nagra formiddagar nar vi vantade pa ungdomarna som sov. Vi fick ocksa formanen att traffa Linda, som skamde bort oss med pannkakor och god kycklinggryta.

Nar det galler utflykter sa kan jag pricka av, KL Tower, 370 m upp, Petronas Tower, Perhentian Island (det aterkommer jag om), Merdeka torget, China Town, Little India, Lake Garden (tyvarr regnade och askade det da), Batu Caves, hinduiskt tempel,  Putrajaya, den nya uppbyggda huvudstaden, Melaka, mysig stad med mycket historia.


Bröderna Dundee i Melaka, ett unikt gästspel i den kulturella staden, dessa
två blev fotograferade av många som tog dem för orginalen! 
En mer tveksam Emelie i mitten.


Färdmedlet för ungdomarna i Melaka, här Emelie och Sandra.


Julia och Simon väntar på att få ge sig iväg.

Shopping ar  speciellt har, det finns allt fran lyxgallerior till Chinatowns och Little Indias marknader. Men jag undrar om inte jag tyckte att Evas och min lilla utflykt var en av dom roligaste, vi akte  till TTDI, en lokal saluhall, vi at Roti Canai till frukost och  det inhandlades alla mojliga slags kryddor. Vidare till storhandling pa Tesco, stort som Maxi men vilket utbud, det finns inte bara en sort av tex ris utan kanske 20! Vilka priser, hur billigt som helst, 5 l olja ca 26 Skr, 10 kg ris ca 80 Skr.

Nagra shoppingstallen som ar vart ett besok ar, Pavilion, Suria KLCC (i Petronas Tower), Low Yat plaza (hysteriskt stalle med allt inom elektronik i flera vaningar), B&B Plaza, Cenral Market, Times Square. Givetvis China Town och Litte India och sakert ett 100 tal andra. Man tar sig latt fram med Monorail systemet men taxi ar sa billigt sa det ar inte heller nagra problem.

Ett annat kapitel ar mat, har hade jag ocksa lite pa listan, Roti Canai, indiskt brod som man doppar i god sas, springrolls, Laksa, nudlar givetvis, Nasi Lemak, knytten med ris kokt i kokosmjolk, satay mm. En rolig kvall var nar jag hade en adress till en Steamboat restaurang i utkanten av KL. Det ar en buffe som man tillagar sjalv pa bordet i buljong, en slags foundue kan man saga. Det fanns allt, tigerrakor, krabba, fiskbollar, musslor, fisk, korv, kyckling, gronsaker, ja hur mycket som helst till en kostnad pa 40 Skr inkl efterrat. Par var lycklig som ett barn, det har var nagot som var helt i fam Linders smak, kul att vi kunde bidra med det.


Här var vi mätta och belåtna efter att ha ätit Stemaboat, på den tre våningar
stora restaurangen. Tips, som Maria skulle ha sagt!

Nu tillbaka till  var tripp ut till ostkusten och Perhentian Island, efter ca 50 mil i bil med allt vad det innebar, felkorningar, U-svangar ar en raddning har, det har jag lart mig, snurrande i Terengganu innan vi kom ut, sa var vi framme vid farjelagret. Robinsson aventyret kan borja, efter en batfard i ca 55 knop sa var vi framme pa Coral View, enklare bungalows i djungelmiljo med havsutsikt, harligt men vilken varme, det bara rann om oss, det hjalpte inte att duscha heller. Men har tillbringade vi 5 fantastiska dagar med bad, sol, snorkling bland havsskoldpaddor och nagra av oss sag hajar. Det fanns nagra restauranger att valja pa har men det var bara 2 som serverade ol sa det blev val mest dom. Det ar inte sa hogt tempo har som for det mesta ar helt ok men efter att ha vantat ca 2 tim pa mat och dom kommer da och talar om att det var slut pa vissa saker sa kan man tappa talamodet men det ar sant som bara hander har. Vi fick mat och lite extra ol sa det gick ingen storre nod pa oss.


Här sitter vi på en av stamställena och har "afterbeach".


Här syns Julia och Gunnar utanför Coral View Resort, det var bara att sätta
på sig mask och simfötter och ge sig ut för att titta på alla otroliga fiskar och
fantastiska koraller. En dröm för snorklare!


Här har vi intagit middagen på en av de två restaurangerna.

Ja ni forstar sakert att 2 veckor ar alldeles for lite, det finns hur mycket som helst att se och gora, vi har bara sett och gjort en brakdel av allt som finns att se. Vi ar i alla fall helt salda pa Malaysia, nu har vi inte varit i Asien tidigare men har kanns det som det finns lite av allt.

Kramar och en an gang  ett  stort tack fran Malaysia lovers, Agge, Gurra, Simon och Sandra

 PS, det enda jag inte kom till var val Luna bar pa Regency Pacific Hotel men det var ju ett ungdomsstalle sa det var val inget for mig da men nasta gang kanske. :-)

 

 

 

 

 




Kommentarer
Postat av: Dylan

Det låter ju som en verklig exotisk resa jämfört med Sverige, som du inleder inlägget med. Verkar som ni haft det riktigt kul. :D

2010-04-12 @ 14:52:02
URL: http://Geccod.tumblr.com
Postat av: RESESNACK

vad roligt med gästbloggning!



hur är det med dig annars? det var ett tag sen nu :D

2010-04-20 @ 17:37:16
URL: http://resesnack.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0