Stort cirkusintresse

För snart en månad sedan så hörde en av dramalärarna på ISKL av sig till mig och Emelie. Kanske främst till Emelie, för hon ville ha hjälp med en cirkusskola och cirkusförställning. Och ni som känner oss, vet ju att både jag och Emelie är stora älskare av cirkuskonst, så vi blev eld och lågor.

Det är visserligen inte på Ampang Campus där Emelie och Julia går, utan en cirkus för de mindre barnen som går på Melawati Campus. Så varken Emelie eller Julia kan själva vara med. Men det visade sig att cirkusintresset var stort, mycket stort. I cirkusgruppen bestämde man sig för ett tak på 40 elever, men det var närmare 100 elever som kom dit och ville börja.

Dramaläraren som heter Malin är också mamma till fyra stycken barn på skolan. Hon är utbildad dramalärare och skådespelare i Sverige och har även arbetat på Ormteatern i Haninge där Jenny, Mathilda och Martin Linder (kusiner till Emelie och Julia) varit väldigt aktiva. Jenny jobbar själv som dramalärare där. Och Malin hade hört talas om oss via några på Ormteatern och skrivit kommentarer på Emelies blogg. Att världen är liten märker vi ständigt. Och i det här fallet tackar vi verkligen för det.

Men som sagt, nu ska alltså Emelie hjälpa till med lite workshops och cirkusnummer. Eftersom Emelie går på high school och har massor med läxor så får det bli lite sporadiskt, men hon tycker att det ska bli jätteroligt. Själv ska jag följa med Malin och titta på lokalen där både träning och föreställning ska vara, för att se om vi tillsammans kan komma på hur vi kan utnyttja den på ett roligt sätt. Ja, vi ska helt enkelt vara lite av cirkuskonsulter. Kul.

I lördags berättade Julia att de hade fått se en film med Cirque de Solei på skolan, och alla hade blivit helt till sig. Då ville alla där också börja med cirkus, så läraren hade sagt att han skulle undersöka saken.

I dag är Pär ledig från jobbet. Det är Public Holiday i Selangor, den del av Kuala Lumpur där Pär arbetar. Så vi ska nog åka runt på lite ärenden sedan. Känns ganska roligt att vara lediga tillsammans på en vardag, hör inte till vanligheten.

Nu har vi bokat och bestämt vår resa till Borneo om två veckor. Vi ska flyga till Kuching som ligger i Sarawak. Därifrån ska vi ta oss långt in i djungeln och bo i långhus med lokalbefolkningen. Vi ska på djungelvandring med dem, lära oss danser och äta lokal mat. Vi hoppas att vi träffar Orangutanger, sköldpaddor och andra djur under vår vistelse. Dock inte någon tiger på nära håll, finns många på Borneo.
Jag lovar att återkomma med ett gediget inlägg om detta.


Ursprungsbefolkning på Borneo


Typiska långhus på Borneo där vi ska bo. Spännande!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Hemkommen från en långweekend i Riga, och har uppdaterat mig på din blogg. Singapore och Borneo är helt fantastiskt! Kul för er :). Kram Lotta

2009-09-08 @ 09:46:04
Postat av: Elisabet

Åh vad roligt med cirkusverksamheten, jag har alltid älskat cirkus och den speciella miljön och stämningen! Förr eller senare ska jag rymma med en och kuska landet runt en sommar, bara de är snälla mot djuren! Jag och mina kompisar hängde alltid runt cirkusarna som kom på somrarna hit, ha varit med om en del tokiga saker där, kanske blir en ungdomsbok om det någon gång! Er resa låter verkligen underbar, vad spännande med alla djur ni kommer att få se, jag är tigerfadder men tyvärr verkar det inte hjälpa så mycket, fick senast besked om att i det reservatet i Indien som WWF koncentrerar sig på blivit av med alla sina 24 tigrar senaste tiden pga tjuvjakt.

2009-09-08 @ 10:39:34
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0