Selamat Hari Raya to all muslims

Har varit sjuk hela förra veckan och inte haft någon inspiration alls att blogga. Har egentligen inte det nu heller, men jag vill i alla fall meddela mig och tala om att jag mår mycket bättre. Vi ska faktiskt försöka hitta på något idag, något roligt. Kanske gå och äta en Hari Raya buffé på någor hotell här i KL.

För idag startar Hari Raya, den största av alla muslimska högtider. Efter en måndas fasta och eftertänksamhet så avslutas det hela med stor fest. Läste idag i tidningen att handeln har slagit alla rekord här i Kuala Lumpur. Malayerna har handlat som aldrig förr, trots lågkonjunktur och A (H1N1). I dag fylls nämligen tidningarna med annonser där företag önskar alla en trevlig Hari Raya och där kända personer berättar om vad som är viktigast för dem och hur de ska fira denna högtid. Precis som vi juletid för oss i den kristna världen.

Som jag sa så har vi varit sjuka och fick därför ställa in vår efterlängtade Borneo resa. Jättetrist. Men å andra sidan går det fler tåg och vi får helt enkelt göra den senare. Kanske någon gång nästa år. För nu börjar snart regnperioden på Borneo och då är det inte så kul att resa dit.

För övrigt så har vi mycket besök att se fram emot nu också. Först kommer familjen Adlers i oktober. I november kommer TV mannen Janne Berglund och i december kommer Pärs bror med familj. Sedan i mars-april kommer familjen Jonsson och förhoppningsvis familjen Enholm/Johansson. Riktigt kul.


I helgen blir det nog festligt värre här i KL, då halva befolkningen firar
Hari Raya. Så eftersom det inte blev någon Borneoresa måste vi
åtminstone försöka åka in och titta och uppleva allt detta.


I veckan dog ännu en i H1N1 här i Malaysia. Det var en 15 årig flicka med astma. Nu är dödssiffran uppe i 77. Det man försöker satsa stenhårt på just nu är att försöka få ut informationen till landsbygden. Här vet inte särskilt många om att detta virus överhuvudtaget existerar. De läser inte tidningar eller ser på nyheter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0