Skolavslutning, Melaka och intervju

Helgen har varit fullspäckad med roliga händelser. I lördags var vi på Svenska Ambassaden, där det var skolavslutning för Svenska skolan. Hos oss är det enbart Julia som går på Svenska skolan en dag i veckan. Och det tycker vi är ett bra sätt att underhålla svenska språket. Julia kommer att gå även nästa år, men sedan får hon sköta svenskundervisningen via nätet på Sofia distans.

Men som sagt, ingen av barnen slutar på sina vanliga skolor ännu, utan de har ett par veckor kvar. De som går på amerikanska skolor slutar omkring den 4 juni, medan de som går på brittiska slutar först i juli. Så just nu är det och har varit massor av plugg. I går satt Emelie med ett projektarbete i stort sätt hela dagen.

Efter skolavslutningen åkte vi till Melaka som ligger cirka 2 timmar från Kuala Lumpur. En ganska stor stad egentligen, men vi höll till i China Town där vi shoppade lite kläder och skor. Vi var även på fotmassage, vilket vi brukar unna oss med jämna mellanrum. Men det stället vi var på i Melaka var lite roligt. En ganska stor lokal som låg i utkanten av Jonkers Street, men som var väldigt tom på personal. Så när vi alla fyra kom dit och ville ha en timmes fotmassage blev det full rulle och de fick ringa efter ytterligare personal. Så vi fick lugnt vänta på att fyra stycken massörer skulle dyka upp. Och det gjorde de efter en halvtimme och sedan somnade i alla fall jag under massagen.

I går kom det hem sex stycken härliga och pratglada 15 och 16-åringar till oss. Och vi satt och pratade om hur det är att bo utomlands och vara ung. Alla hade väldigt förnuftiga och genomtänkta tankar om hur livet är för dem och vilka möjligheter de har för framtiden. Detta ska bli ett reportage som ska in i bland annat Snofida, den skandinaviska tidningen här i Kuala Lumpur.

Här kommer lite bilder från den svenska skolavslutningen här i Kuala Lumpur:


Här på bilden syns svenska prästen Katarina Bäckelin, och
Svenska skolans ordförande Anki Cederkvist. Anki fyllde även
år den här dagen, så vi sjöng lite extra för denna otroligt drifiga
tjej som är en klippa för oss i svensklägret. Anki är även kassör
i Swea. Och är det något man vill fråga om så kan hon det mesta.


Här är Julias grupp med lärarna Linda och Magnus som slutar nu. Magnus
flyttar hem till Sverige och Linda bor kvar men ska börja plugga. Ni ser Julia
längst till vänster i den blommiga klänningen.


Här är Julias grupp igen och ni ser alla Julia längst till vänster. Här sjunger de Per Gessles "Här kommer alla
känslorna på en och samma gång".

Och självklart så sjöng vi även "Den blomstertid nu kommer" och "Idas sommarvisa". Så ni förstår att det var många känslor och många tårar som kom. Kändes lite som att vara hemma i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Lotta

Förstår att det kom upp många känslor. Nu är det nära, snart landar ni på svensk mark igen. Härligt det låter med fotmassage!! Här närmar sig Sthlm marathon (lördag) och mina fötter skulle verkligen behöva lite massage inför det. Kram Lotta

2009-05-25 @ 06:48:28
Postat av: pelle

jag lider med dina döttrar, de verkar ha så mycket plugg. värre än en själv ju ;D

2009-05-26 @ 23:07:19
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0