Fyra månader

Idag är det den 11 mars, vilket innebär att det är  fyra månader sedan vi lämnade Sverige för att under ett par år bosätta oss i Malaysia och Kuala Lumpur. Ska man lyssna på alla som har erfarenhet av detta med utlandsflytt så har vi inte riktigt landat ännu, för enligt alla specialister ska det ta ungefär sex månader innan alla bitar är på plats och man börjar finns sig tillrätta i det nya landet.

Allt har naturligtvis inte gått precis spikrakt, men jag måste ändå säga att vi kommit in i livet här förvånansvärt bra. Att det går upp och ner är självklart, men det gjorde det även i Sverige.

Idag har jag varit på mitt första styrelsemöte med Swea. Ett bra och effektivt möte som var klart efter två timmar. Fast det känns att man är ny inom Swea, och också här i Kuala Lumpur. Många saker är självklara för de som varit med ett tag, men grekiska för oss nya. Men nu vet jag på ett ungefär vad som förväntas av mig som programansvarig. Bland annat har jag fått den stora äran att  få skicka ett mejl till den svenska ambassadören och föreslå datum för den traditionella kräftskivan som Swea har varje år i deras recidens.

Nu måste jag börja med en agenda, för det börjar hopa sig med aktiviteter och möten. I morgon ska jag först gå med min norska kompis Rita på en kurs i kinesisk matlagning. Ska bli roligt och spännande. Efter det ska jag på min kurs i Malaysiska. Och det är så kul att jag riktigt längtar mellan gångerna. Ett härligt gäng med en sprudlande fröken.

På måndag ska jag på mitt första redaktionsmöte på den Skandinaviska Tidningen som finns här i Kuala Lumpur. Sedan duggar det tätt med både frukostmöten om välgörenhet och ekonomi. Jag har absolut inga problem att få dagarna att gå, kanske att de går lite för snabbt.

Nu ska jag ladda om batterierna, för om någon timme ska jag ner till gymmet och träna.


Det här är min älskling Mikkis, och hon har sovit mellan Pär och mig sedan
första dagen vi kom hit. Och jag kan säga att hon trivs:) Hon kommer att få
följa med till Sverige i sommar. Hon längtar lite till stora Mikkis!!!!


Kommentarer
Postat av: Elisabet

Låter verkligen som att ni funnit er väl tillrätta, jag är så glad att ni trivs. Som du säger så går det ju upp och ner överallt. Skulle också vilja vara med på de där matlagningskurserna.

2009-03-11 @ 15:41:37
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: pelle

Hur kommer ni bo här i sommar då? Hur ni hus eller hur funkar det där? :D

2009-03-11 @ 20:37:56
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Mac

Hello,



Haha, jag måste ändå rätta Dig lite - det var den 8 november som flyget lyfte från Norrköping! ;)



Ha det bra, så hörs vi snart igen... Kram kram!

2009-03-11 @ 21:46:01
Postat av: Eva Linder

Mac, du har så rätt!!! Kanske vill jag förtränga de där dagarna mellan den 8 november och den 11 november. Tre dagar när jag inte visste något om vad som skulle komma...



Kram, kram!

2009-03-12 @ 01:50:17
URL: http://evalinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0