Vardag i KL

Snart är det vardag här i KL. Det konstiga är att jag egentligen inte haft någon riktig julkänsla i mig. Självklart har det varit jul här också, vi har haft julpyssel framme, julgranen (oäkta) var klädd och jag lagade en del julmat till självaste julafton. Julklappsutdelningen, ett moment som vi inte heller  missade, gick av stapeln direkt efter julmiddag. Men någon julkänsla infann sig inte riktigt.

Nyår var bättre, då kändes det som nyårsafton. Här tror jag att fyrverkeriet och alla människor på Frihetstorget gjorde sitt till. Det blev liksom så himla internationellt på något sätt. Och så våra gäster naturligtvis, Micke och Bitte som var med och höjde stämningen.

Ja, i går morse åkte våra gäster vidare till Borneo. Taxi hämtade vid 09.00 på morgonen. Och som vanligt känns det väldigt vemodigt att "krama" av alla gäster. Det är just då som man känner att man flyttat. Gästerna ska så småningom hem till Sverige, men vi ska vara kvar. Men vi har i alla fall haft fem underbara dagar med Micke och Bitte. Det var verkligen roligt, med både turistande, goda middagar och massor av skratt och en del shopping.

Så här precis vid nyår är det många som blickar tillbaka på det gamla och gör en resumé av vad som varit bra och vad som varit mindre bra med det gamla året. Sedan blickar man framåt och bestämmer sig för vad man ska satsa på och genomföra under det nya fräscha året.

Jag har egentligen aldrig varit någon vän av detta. Det enda jag uppskattat  mycket är alla tillbakablickar som TV kanalerna brukar ha över nyhets- och sportåret. Det har jag följt lite här också, på de internationella kanalerna vi har. Men för egen del låter jag det gamla vara, instoppat som ett härligt minneskort, och som jag egentligen bara tar fram vid relevanta tillfällen endast för mig själv.

Men i år på nyårsaftonen eller säg nyårsdagen kunde jag inte riktigt låta bli att tänka på åtminstone en sak som betytt mycket för mig både 2007 och 2008. Det är det fantastiska samarbetet som jag och Marcus, alias Mr Mac, har haft. Ja, det är han som har den ena bannern i min blogg.

Och allt blev ännu starkare eftersom jag ringde till honom mitt på torget vid tolvslaget och hörde hans upptagna telefonsvararröst. Senare på natten fick jag ett sms där han önskade oss alla ett riktigt Gott Nytt År!

När vi kom hem från Frihetstorget och satte oss bekvämt och så tittade vi på den dvd från sommarturnén som vi fick av Anki och hennes familj på avskedsfesten. Det var första gången Micke och Bitte fick se cirkusen och alla duktiga artister. De blev mäktigt imponerad av hela apparaten. De hade ju själva arrangerat Marcus till sitt mediaföretag i Stockholm strax innan jul, och då också fått nosa lite på verksamheten.

Det var liksom här alla tankar kom. Dagen efter fick jag ett mejl från Marcus där han berättade att han och familjen under nyårshelgen mist sin kära mormor och att morfar och de övriga i familjen var väldigt ledsna. Jag vet hur nära Marcus stod sin mormor och just nu måste det vara tunga dagar för honom. Jag skänker honom en stor tanke härifrån, men vill vända den till allt roligt som vi gjort tillsammans.

Vi har de senste två åren jobbat med både stora och små scenshower, och vi har kompat varandra så bra och haft så himla kul genom denna resa som jag hoppas kan fortsätta under mina år här. Fast i kanske lite andra banor. Det sista stora som vi gjorde ihop var Augustifesten. Vi jobbade och slet för att få ihop eldshowerna vid strömmen, scenshowen på RixFM scenen och sist med inte minst Karnevalståget. Det var många möten, telefonsamtal men också många skratt och massor av roliga stunder. Precis innan Augustifesten hade vi jobbat stenhårt med ett stort event i Värmekyrkan och ännu ett till i Louis de Geer. Och allt har varit så klockrent.

Så här i backspegeln så skrattar jag till och med riktigt gott åt alla incidenter innan Värmekyrkan då vi båda fick p-böter samma dag, och vi hade kniven på strupen in i det sista för att musiken inte dök upp förrän i precis sista minuten. Men det hör till showbiz, och allt har varit riktigt lärorikt.

Så du Marcus, trots att jag är gamla tanten och du är unga grabben, så har jag nog aldrig jobbat så bra med någon annan människa tidigare. Du är bäst, och jag hoppas att 2009 blir ett riktigt stort nöjesår i Norrköping, Sverige och numera även delar av Sydostasien. Idéerna finns, och är ibland galna, men om bara några procent blir infriade så är i alla fall jag mer än nöjd.

Och till alla er artister där hemma som jag under de senaste åtta åren haft så mycket kontakt med, kör hårt även 2009! Ni är så underbara och självklart finns Ni alla med i mina tankar här i KL.

Som rubriken säger, så börjar vardagen här i morgon. Jag kommer att bli mer frekvent i mitt skrivande och kanske lite mer vardag i alla händelser. Emelie och Julia går på Hils sista veckan. Sedan börjar Emelie på International School of Kuala Lumpur (amerikansk inriktning) och Julia börjar på Garden International School (Brittisk inriktning). Ett helt nytt liv och jag är övertygad om att de båda kommer att växa som individer och få med sig massor av erfarenhet i bagaget. Efter sommaren byter Julia till samma skola som Emelie för att de ska kunna ha lov samtidigt.

Pär återgår också till jobbvardagen och jag till en spännande tid av upptäckter och nya kunskaper om denna del av världen. Efter det att Bitte, som är en riktig injektionspruta, varit här så har jag en hel del idéer på vad jag ska göra. Och jag känner mig väldigt priviligerad som får vara med om allt som denna flytt innebär.

Här nedan följer lite bilder från både Singapore och Kuala Lumpur som en liten resumé på det vi gjort under julhelgen.


Så här såg Julafton ut hos oss


Som Ni ser.. vi har också haft julgran


Cirkusartister på Orchard Road i Singapore


Ett av världens mest kända hotell - Raffles Hotel i Singapore


Mycket suddigt, men allt är så himla vackert på kvällarna i Singapore


Jag, Julia och Emelie vid Marina Bay i Singapore, alla de vita ballongerna
ute i vattnet är nyårshälsningar från invånarna.


Marina Bay med bankskraporna i bakgrunden, även detta Singapore


Även detta Marina Bay med Singapore Fly i bakgrunden. 50 meter högre
än i London. Dock var det trasigt när vi var där, gjorde inte höjdrädda mig något.


Från starten med Linbanan, sedan både blundade jag och höll för öronen.


Hela familjen på Sentosa Island, fantastiskt ställe.


Julia - Sentosa Island


Den mest spektakulära vatten-, ljus-, ljud- och eldshow jag någonsin sett.


Pär, Julia, Jag, Micke och Bitte i Putrja Jajas Moské i snygga rosa kåpor:)
Ska berätta mer om Putra Jaja som är den administrativa huvudstaden i
Malaysia.



Kommentarer
Postat av: elisabet

Härliga bilder som vanligt, vad fint med ballongerna till nyår! Härligt att ni hade ett fint nyår, jag fick inte riktigt heller till julkänslan trots allt pysslande och supervacker julgran, snö osv, ibland blir det bara så antar jag.

2009-01-04 @ 13:53:31
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: pelle

Jag förstår precis hur du menar med känslan av att ta avsked, jag gillar det inte. Och då pratar jag ju bara om folk som bor kanske högst 40 mil härifrån. Måste vara tuffare för dig!



Och jösses, vilka viga cirkusartister!

2009-01-04 @ 14:57:46
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: pelle

Jag förstår precis hur du menar med känslan av att ta avsked, jag gillar det inte. Och då pratar jag ju bara om folk som bor kanske högst 40 mil härifrån. Måste vara tuffare för dig!



Och jösses, vilka viga cirkusartister!

2009-01-04 @ 14:57:51
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: matilda

Jag saknar er! Vill bara komma och bo hos er nu! Puss

2009-01-06 @ 19:29:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0