Solen börjar gå upp

Jag är den enda som är vaken just nu, klockan är ungefär 07.40 och jag har sett hur solen kommer fram mer och mer, himlen är klarblå och allt är så vackert. På något sätt bli allt ännu häftigare när man bor så högt upp som vi gör, i vissa vinklar skymmer någon skrapa solen och går man och ställer sig på ett annat ställe lyser den upp skraporna runt omkring.

Just nu är det också knäppt tyst, men det kommer inte att vara så jättelänge. Snart kommer jag att kunna se alla byggarbetare som vandrar till sina byggarbetsplatser med den typiska gula hjälmen under armen. Alla dessa indonesier som sliter hela dagarna i denna värme och dessutom högt uppe på någon halvfärdig skyskrapa.

Här i Kuala Lumpur känns det inte som att det är ekonomisk kris, åtminstone inte när det gäller alla byggen. Det byggs som bara den, stora shoppingcentrum och stora lyxiga Condominiums. Överallt ser man kranar och en hel drös med arbetare. Förra helgen öppnades också en ny motorväg och ännu en stor väg lades till det redan enormt stora vägnät som finns här.

Och framförallt här i vårt område, Mont Kiara, byggs det som aldrig förr. Här finns redan ganska många Condominiums, och alla är inte fullt uthyrda, men ändå bygger man fler.

I går kväll var det rena rama sömngångarna här hemma. Emelie slocknade nästan direkt då hon kom hem från skolan, helt utslgen i soffan. Flyttade sedan in till sitt rum och sov ett par timmar tills vi åt middag. Sedan tror jag att alla sov vid tio-tiden, något som aldrig tidigare inträffat sedan vi flyttade hit. Och jag tror att de övriga kommer att ta en rejäl sovmorgon också. Så jag får väl vara ensam ett tag till.

Och till alla Er som undrar hur det går med "Internationella dagen" på Julias skola, kan jag säga att vi har strandat i den frågan. Vi har inte kommit någonstans eftersom Julia är benhård i sina åsikter. Men än har inte jag riktigt givit upp. Hela helgen ligger framför oss och då ska jag försöka övertala henne att vi åtminstone gör något.

I går hade Julia PE (physical education), eller som vi säger, idrott. Och på de internationella skolorna har dom idrott ofta, vilket vi tycker är bra. Men problemet är att allt som vi lärt våra barn om hygien inte gäller här. Det är nämligen ingen som duschar efter idrotten, alla gör det hemma. Så om du till exempel har idrott på förmiddagen och sedan lektioner efter, så går de antingen resten av dagen i idrottskläderna eller så byter de om till vanliga skoluniformen UTAN att duscha. Nu har vi sagt till Emelie och Julia att de ändå kan ta med sig en handduk och gå in på toaletten och vaska av sig. Här är ju så varmt på dagarna, oftast över 30 grader,  och idrotten är utomhus.

Nej, nu ska jag sätta mig och läsa tidingen på min favoritplats.

Nästa vecka åker vi till Langkawi, här har jag hittat lite bilder på google och hotellets hemsida, men självklart får ni mina egna senare. Tänkte bara göra er därhemma lite avundsjuka...........


Nästa vecka bär det av till Langkawi, här ska vi bo


Har fått höra att det finns väldigt gott om apor som gärna vill vara med
när vi äter frukost på moronen, och naturigtvis äta själva också..


Här ska vi bada och sola


Poolen där vi ska bo


Och självklart sitter vi på stranden på
kvällarna, ska bli riktigt skönt


Bara ett litet orosmoln...
jag måste upp i luften..


Kommentarer
Postat av: pelle

Haha, men duschar de inte? Måste vara den märkligaste av kulturskillnader tror jag.



Och avundsjuk på det där, pyttsan heller!:P

2009-01-17 @ 10:14:06
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Geccod

Vad jobbigt att inte duscha efteråt, speciellt om de tränar utomhus. Jag skulle seriöst avlida av värmen och stanken efteråt. :P



Hur länge stannar ni i Lankawi? Det ser ut som ett riktigt fint ställe.

2009-01-17 @ 13:22:58
URL: http://geccod.blogg.se/
Postat av: Eva Linder

Ja, skitäckligt är det. Men Emelie och Julia kommer att duscha ändå, de tar med sig handduk och tvål. Herregud, det måste man ju.



Och vi stannar ungefär en vecka och det ska bli super. Ska försöka resa runt så mycket som möjligt under lediga stunder. Ha det bra så hörs vi!

2009-01-18 @ 01:31:40
URL: http://evalinder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0