Föräldramöten duggar tätt

Nu är klockan snart halv tio på morgonen och jag har precis kommit hem från ett föräldramöte på Julias skola, Garden International School. Här pendlar man mellan Emelies amerikanska inriktning och Julias brittiska, det gäller att ställa om sig. Även om skolorna är ganska lika så är det mycket som skiljer dem åt. 

Och på det stora hela är det ungefär samma frågor som ställs här i KL som hemma i Norrköping. Det vi hade möte om i morse var ett nytt sätt för elever och föräldrar att närma sig varandra i skolarbetet och ge oss föräldrar en inblick i hur arbetet fortlöper. Så i mars ska de börja med "Student Led Parent Conferences. Intressant.

Det som är roligt är att både Emelie och Julia har kommit in i skolarbetet riktigt bra. Självklart är det enormt jobbigt med massor av prov, projekt och läxor. Men att de har utvecklats i språket är det ingen tvekan om, herre gud vad snabbt det går för barn och ungdomar. I förrgår fick vi hem ett brev från Emelies skola som löd:

"I am pleased to inform you that your child will exit the ESL High Intermediate level at the end of second trimester. Your child will begin in the Advanced level of ESL for the third trimester." Sedan var det flera punkter där de talade om hur duktig hon blivit på engelska.

Då blir man stolt som förälder. Och faktum är att det går betydligt snabbare för barnen, de pratar ju engelska precis hela dagarna. Jag blir lika förvånad varje gång jag går någonstans med Emelie och Julia där de måste prata engelska hur himla duktiga de är. Nu flyter det verkligen på.

I går efter skola och jobb var vi på vårdcentralen som ligger ganska nära här där vi bor. Himla bra ställe faktiskt, de har öppet alla dagar mellan 8-21 och helger har de också öppet fram till 1 eller 2 på dagen. Det är bra läkare och personal och man får snabbt hjälp. I går skulle vi ta vår sista twinrix som vi inte hann med i Sverige innan vi flyttade.

Dessutom skulle det ta lite extra prover på Emelie som hon ska lämna in till skolan. Det var alla möjliga tester som är nödvändiga för hennes stora äventyr om ett par veckor. Då ska hon nämligen ut i djungeln en hel vecka med skolan. De kommer att sova i tält och äta utomhus. Vi har varit på massor med möten och vi har även sett bilder från förra årets "Malaysia Week Adventures" som det kallas. Under denna vecka får inte barnen kontakta hemmet, och vi får heller inte kontakta Emelie. Alla i hennes campus är indelade i mindre grupper på 8-10 stycken, och de ska vandra, klättra och verkligen leva djungelliv. Jag återkommer till detta senare.

I kväll kommer mamma och pappa hem från Singapore. De åker hem till Sverige på tisdag, så vi har liksom helgen på oss att göra det vi missat och även åka iväg till några ställen för shopping och presentinköp.

En av kvällarna ska vi även titta på lite dvd filmer. Bland annat Oscarsaktuella "Slumdog Millionaire" som vi började se förra helgen men avbröt på grund av Anders Södergrens skidåkning. Men vi hann med att se "The Reader" med Kate Winslet.  Här i KL kan man köpa dvd filmerna långt före innan de kommer ut i Sverige. Naturligtvis är det "good copy" för 10RM. Som jag säkert sagt tidigare, vi kommer nog att ha rätt mycket filmer med oss hem efter fyra år i detta land.

Ha det bra så hörs vi i morgon!


Ingången till Julias skola. Där inne är det väldigt stort, med stora idrotts-
planer, pool och mycket mer.



Kommentarer
Postat av: ullis

Ja jag har varit inne här och inget hade hänt. men blev väldigt glad att få höra vad ni haft för er igen.. =) här rullar allt på som vanligt. det är konstugt hur sanbbt man vänjer sig med sin nya tillvara hur den än må se ut =)

tusen kramar

2009-02-26 @ 09:48:07
URL: http://ullisblomman.blogg.se/
Postat av: linda

hejsan!

börjar det kännas som hemma på riktgit nu?

har ni sett många eldande hippies?

2009-02-26 @ 11:16:28
URL: http://www.pyromaniart.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0