Är jag hypokondriker, eller?

Nu börjar vi faktiskt återhämta oss efter den hemska hemresan utan sömn. Fast jag måste säga att jag lider med mina barn som måste kliva upp 06.00, de är så trötta att de inte är talföra knappt. Och jag förstår dem, jag är minst lika trött. Men skillnaden är att jag inte behöver gå i skolan, och jag behöver heller inte åka iväg till något arbete.

En sak som märktes väldigt tydligt när vi kom tillbaka till Kuala Lumpur efter vår Sverigesemester är att luften just nu är ganska dålig här. I dag ser det i och för sig ganska klart ut, med nästan blå himmel. Att luften och smoggen är väldigt tät beror på att man eldar regnskog. Och vad jag förstår så eldar man väldigt mycket just nu på Sumatra i Indonesien och när vindarna vill så kommer all den hemska röken till oss här i Malaysia. Å andra sidan kan inte Malaysia säga så jättemycket för på exempelvis Borneo eldar man skog också. Att det eldas mycket just nu är för att det är den torraste perioden med minst regn. Idag kunde man dock läsa i tidningen att ett uppehåll ska göras, och det är ju bra.

En annan sak som inte är bra för en hypokondriker är att det varje dag står om A (H1N1) viruset. På första sidan kan man läsa om nya fall i landet varje dag. Hittills i Malaysia har 13 personer dött, och 1.476 fall har rapporterats som smittade. Av dessa har 1.413 personer tillfrisknat. Men det som känns olustigt är att det sprider sig väldigt snabbt och det är till och med skolor som fått stänga på grund av många smittade elever. Och det man också tror är att dessa siffror är betydligt högre, eftersom många inte ens kommer till sjukhusen.

Själv var jag lite orolig i morse när jag hörde Emelie som hostade något så in i norden. Hon brukar visserligen lätt bli förkyld och det är säkert bara en helt vanlig influensa som kommit med luftombyte och luftkonditionering. Men lite orolig blir man ju med tanke på att man här möter så oerhört många fler människor överallt. Hemma i Sverige är det nästan folktomt, medan det här i Kuala Lumpur är folk precis överallt. Och i massor.

Nu har "Helth director-general Tan Sri Dr Ismail" sagt att viruset verkligen slagit till i samhället. Och alla som tillhör högriskgruppen (gravida, astmatiker, diabetiker, de med lågt immunförsvar mm) och lider av andningssvårigheter och hosta ska söka upp närmaste vårdinrättning för behandling. Efter behandlingen ska man vara hemma och vara noga med hygienen. Nu uppmanas egentligen alla som har någon symtom att uppsöka läkare så att inte smittan sprids ännu mer och snabbare. Kanske bäst att göra som du Marie säger, "stanna hemma":)

Usch, så mycket negativt det blev. Jag går snabbt över till det roliga. Igår när Emelie och Julia kom hem från skolan var vi ju naturligtvis spända på att få höra vad Julia tyckte om sin nya skola, International School of Kuala Lumpur, ISKL. Hon var visserligen trött, så man fick liksom dra ur henne orden. Men efter ett tag så kom allt automatiskt, hon hade haft det super. Hon sa till och med att alla lärare verkade vara urbra och hur coola som hellst. Sedan hade hon fått två nya kompisar och till lunch hade hon ätit sushi. Så det kommer nog inte att gå någon större nöd på henne.

Emelie var också nöjd med sin första dag på High School. Tyvärr somnade hon i soffan nästan på en gång hon kom hem och sedan var inte hon kontaktbar förrän i morse, och då inte särskilt talför heller.

I går kväll avslutade Pär och jag onsdagen med att se "De omutbara", en höjdare som man kan se om och om igen.

Lite tips som syns allt oftare:

Ja, egentligen gäller väl detta jämt? Själv har jag alltid varit rädd för baciller.
Kalla mig hypokondriker eller vad ni vill. Men jag har alltid en flaska med
handsprit i väskan. Den använder jag ofta och gärna...För jag är en sådan
person som egentligen inte har någon symtom, men jag är specialist på
att framkalla det. "Har jag inte lite ont i kroppen, är inte halsen öm, det är
säkert fel på febertermometern, värker inte kroppen just nu....


Än så länge behöver inte Emelie och Julia bära munskydd, men på en del
skolor runt om i Malaysia bär samtliga barn munskydd. Nu är ju inte jag så
duktig på sjukvård, men en tanke är ju att det vore bättre att ha handskar. För
barn är ju specialister på att peta på varandra och peta på sig själv också
för den delen. Men det är klart, de små liven hostar ju rakt ut också:)


Kommentarer
Postat av: Marie

Hej!

Är på arbetet nu, ännu har ingen med svininfluensa dykt upp.

2009-08-06 @ 09:05:01
Postat av: pelle

Oj, jävlar - stänga skolor och allt? Det var som sjutton. Men du ska se att den här influensan snart lägger sig. Jag menar, vanlig influensa skördar tusentals liv varje år.

2009-08-06 @ 09:54:55
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Dylan

Vi var och åt på en japansk sushi restauran i USA och den var verkligen super! Grymt gott så vi skulle förmodligen trivas på det stället också. ^^

2009-08-06 @ 21:02:10
URL: http://geccod.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0