Tillbaka i Kuala Lumpur





































I lördags kom vi tillbaka till Kuala Lumpur efter en mycket lång flygresa. Vi åkte med Malaysian Airlines direktflyg mellan Arlanda och Kuala Lumpur, men så mycket direktflyg blev det inte. Vi fick för några veckor sedan reda på att under juli månad gör denna flight en mellanlandning i Amsterdam för att tanka. Och det gjorde att flyresan blev ungefär fem timmar längre än normalt. Och sova var det inte tal om, vi var vakna hela tiden. Så vi har varit rejält trötta i flera dagar.

I söndags åkte vi in till Petronas Twin Tower för att gå på ett fantastiskt akvarium som finns där. Här har man samlat nästan alla de fiskar som finns här i tropikerna. Att gå runt där var så kul att vi nästan glömde hur trötta vi egentligen var.

I morse var det full rulle och vardag här igen. Både Emelie och Julia började skolan idag. Skolbussen hämtade båda två strax efter 07.00, och det roliga är att nu åker de samma buss eftersom Julia bytt till samma skola som Emelie.

Så vi har haft några hektiska dagar med inköp av olika slag. På de internationella skolorna får man innan skolstart en lista på allt som ska köpas i form av pärmar, anteckningsböcker, mappar, pennor, räknare, skoluniformer  mm.

Men inför denna skolstart så var det inte enbart allt skolmaterial som skulle vara klart och avbockat i kanten på listan från skolan. Nej, nu skulle vi alla i familjen också ha ok-stämpel på att ingen bär på några symtom på A (H1N1) viruset även kallad svininfluensa. Så vi bestämde oss för att även försöka fixa detta i söndags.

Först åkte vi ner till vår närmaste vårdcentral, Gobal Doctors, men där kunde de inte göra några tester. Då åkte vi vidare till ett sjukhus i Bangsar, men där fick vi inte heller göra något test, men vi fick vägbeskrivning till två stycken "public hospital" och valde efter att ha tittat på kartan ett av dem som låg närmast Mont Kiara där vi bor.

Sjukhuset var väldigt stort och efter att vi parkerat bilen så gick vi mot huvudentrén. På nästan alla sjukhus här i KL har man nu stora skyltar med info om just svininfluensan. Vi gick fram till informationsdisken och beskrev vårt ärende, vi visade också lappen från skolan. Men tyvärr, ingen kunde engelska,  men efter mycket om och men kom så en man som kunde engelska, och han följde sedan med oss dit vi skulle.

När vi väl var på plats i ett ganska stort väntrum fick vi alla panik. Runt omkring oss satt sjuka män, kvinnor och barn och hostade och såg allmänt jättesjuka ut. De flesta hade visserligen munskydd, men ändå. Livrädda för att smittas satte vi oss längst bak där det var ganska tomt. Och jag kan lova att ingen av oss tog i något och direkt efter vår undersökning som bestod i att kolla feber, blodtryck, vilopuls och en snabb titt i halsen så vräkte vi handsprit på oss. Vore ju lite komiskt att komma dit helt friska för att sedan blir sjuk...


I lördags kväll, samma dag vi kom tillbaka till KL, var vi och åt på en ny-
öppnad Satay restaurang i vårt område. Gudomlig jordnötssås!
Och man kan säga att det märktes att vi var tillbaka i KL när vi skulle betala:)

Kommentarer
Postat av: Dylan

Vad läskigt med sjukhuset. Fast maten måste jag säga ser riktigt god ut. ^^

2009-08-05 @ 10:08:18
URL: http://geccod.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej!

Ja var ni inte sjuka innan lär ni väl bli det nu.

Ha det bra!!

2009-08-05 @ 14:19:33
Postat av: Eva Linder

Marie: Ja, du skulle ha sett hur folk satt och såg ut. Dösjuka! Och Pär som har värsta bacillskräcken kunde knappt sitta still, han vandrade ut och in. Men vi känner oss fortfarande ok.

2009-08-05 @ 15:46:04
URL: http://evalinder.blogg.se/
Postat av: marie

Hej igen!

Berättade för mina arbetskamrater om det ni fick gå igenom de bara skrattade. Har man det så har man det och vad skulle de göra om ni nu var sjuka sätta er i karantän? Ja!!! lås in Eva... så vet vi var hon håller hus. Nej skämt å sido bra om ni håller er krya. Kram.

2009-08-05 @ 18:40:09
Postat av: elisabet

Vad skönt att ni kom hem ordentligt trots att det var en lång och jobbig resa. Jag har också åkt rätt långt och befinner mig nu i Kalifornien. Fördelen med att ha jobbat som flygvärdinna är att man vant sig vid långa resor och jobb direkt igen så jag blir inte så påverkad av att vara vaken länge och har aldrig jetlag längre.

2009-08-06 @ 09:27:38
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0