Måndag

I lördags kom Pär hem från Tokyo där han hade varit hela veckan. Jag, Emelie och Julia mötte upp med bilen på KL Central och åkte därefter in till China Town där vi strosade runt. Det är inte ofta vi åker dit och i lördags kväll kändes det som evigheter sedan sist. Men det är trevligt och alltid hittar man något att lägga några ringit på. Vi åt på en restaurang mitt i China Town, ganska gott men otroligt opersonligt. Inte helt ovanligt att det blir så i de mest turistvänliga områdena.

I går var vi och shoppade lite, ska berätta mer om var senare. Eller rättare sagt jag ska ta några bloggdagar och berätta om den fantastiska shoppingen här i Kuala Lumpur. För här finns något för alla smaker och för alla plånböcker.

På kvällen var det läxor som gällde både för Emelie och Julia. Och mellan läxläsning så fick vi i oss lite Chicken Satay. Nåväl, jag hade inga spett så det fick bli grillade filéer med sataysås. Som ni märker blir vi lätt fixerade vid olika maträtter, just nu bara älskar vi sataysås. Men den ska vara gjord precis som här med mycket jordnötter och chili.

I morse åkte Pär iväg till Taiwans huvudstad Taipei. Han ska stanna där till torsdag kväll. Kanske lite jobbigt för Pär som bara hann packa upp i lördags för att sedan packa ner allt igen och åka iväg. Men han är ju van vid detta liv som var hans vardag även hemma i Sverige. Och faktiskt så reser han betydligt mindre här än vad han gjorde i Finspång.

På fredag ska vi åka till Singapore. Den här gången tar vi inte bilen utan vi tar bussen från Mont Kiara där vi bor. När mina föräldrar var här i februari så åkte de buss och var riktigt nöjda. Bussarna är väldigt fina och bekväma (Scania) och dessutom får man mat serverad. Och det kan vara ganska skönt att slippa köra. Emelie blev också nöjd eftersom de har internet ombord, numera åker hon ingenstans utan sin laptop. Vi ska stanna i Singapore till på måndag då jag och barnen åker tillbaka till Kuala Lumpur och Pär åker direkt till Turkiet från Singapore.

Nu ska jag förbereda ett möte som jag ska på i eftermiddag med den skandinaviska tidningen jag jobbar lite för här.


Ingången till Jalan Petaling, eller Petaling street, det vill säga China Town
i Kuala Lumpur. Jalan betyder väg på bahasa malay.


Så här ser bussarna ut som flera gånger per dag åker mellan Kuala Lumpur
och Singapore. Scaniabussar som är väldigt bekväma har jag hört.


Och så här ser de ut invändigt..


..med egen skärm framför varje stol..


..och mat får man precis som på flyget. Och det var faktiskt inte särskilt
dyrt heller, lite drygt 300 kronor t & r.



Kommentarer
Postat av: pelle

Shit, ni skulle hängt på honom det Tokyo - det hade blivit superbra bloggmaterial. Inte för att du inte har något att skriva om nu, men du hajar ;)

2009-08-24 @ 15:45:06
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Dylan

Oj, inga små bussar där inte. Ser ju precis ut som på flygplan. Soft! :-)

2009-08-24 @ 17:19:42
URL: http://Dylans.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0