Sverige vs Malaysia

I morse ringde väckarklockan redan 05.30 och både Pär och jag var riktigt trötta, herregud, det är ju nästan mitt i natten. Men Pär klev i alla fall upp och gjorde sig i ordning för att åka till Jakarta. 

Emelie och Julia väcktes som vanligt 06.00 och hämtades av respektive skolbuss vid sjutiden. Båda alltid väldigt trötta!

Själv gick jag faktiskt och la mig ett tag till.

Efter det att Anderssons har åkt hem så har det här hemma blivit mycket prat om när vi ska boka biljetter hem till Sverige i sommar och hur länge det är kvar tills dess att vi åker.

Vi pratade lite igår och som det ser ut nu så åker jag och Emelie i förväg kring den 10-15 juni. Därefter kommer Pär och Julia som åker någon gång den 27-28 juni. Ja, så här blir det när de båda går på olika skolor med olika system. Egentligen ska Julia gå två veckor till, men vi låter henne avsluta den 26 juni. Efter sommaren börjar hon på ISKL, samma skola som Emelie, och det ska bli skönt.

Sedan kommer vi att åka "hem" till Kuala Lumpur igen ungefär första helgen i augusti. Skolan börjar den 6 augusti om jag inte minns fel.

Vi konstaterade i går att alla längtar hem lite till Sverige just nu. Man tänker på våren och allt som är så underbart med den. Sedan längtar vi självklart hem till släkt och vänner och till den ibland kyliga luften.

Men mitt i allt detta så skulle ingen av oss vilja flytta hem till Sverige. Åtminstone inte nu. Kanske om några år, men absolut inte nu. Vi trivs och har börjat komma in i livet här. Vi har helt enkelt fått en vardag som faktiskt fungerar riktigt bra. Sedan är det så otroligt mycket kvar att upptäcka och uppleva här i Malaysia och alla de länder runt omkring . Sverige finns kvar, det är så vi tänker. Nu är vi mitt i den tid då vi ska upptäcka Asien.

Men här är några saker som jag riktigt längtar efter:


Att vara ute i skärgården och riktigt njuta av den svenska sommaren. Här på
bilden är det Emelie och hennes bästis och vårt extrabarn Kelsey som njuter
av sol, knäcke och hamnen på Utö i Stockholms skärgård.


Att få se Pär göra det han tycker är det absolut roligaste, nämligen segla.


Att få träffa mina kära cirkusartister.


Att få ligga på bryggan hos mamma och pappa på Frösön.


Att kunna köpa "riktigt" snus när jag vill. Anna och Patrik hade med sig
20 dosor, men snart är de slut, jag har liksom snusat nonstop.

Naturligtvis är det mycket mer som jag tänker på, men det här är ett axplock. Nu ska jag iväg och handla, ikväll ska bokklubben komma hem till mig på prat och mat.

Ha det så bra!

Kommentarer
Postat av: Pysen73

Hej,

jag såg i din kommentar inne hos utlandsmamman att ni bor i KL, och var genast tvungen att kika in eftersom vi planerar ett besök där i februari nästa år :o) Vi kommer först att spendera 3 veckor i Ao Nang, Thailand eftersom mina föräldrar bor där, och sen avsluta med några dagar i KL, tidigare år har vi besökt Bangkok, men vi känner att vi vill se något annat den här gången.

Min sambo vill hemskt gärna upp i Petronas Tower och gå över på bron. Jag läste någonstans att man inte kan boka biljetter, utan att det är först till kvarn som gäller? Vet du hur tidigt man behöver vara där?

2009-04-21 @ 08:33:56
URL: http://pysen73.blogspot.com
Postat av: pelle

Det blir många veckor i Sverige och i Norrköping för er del, med andra ord? Gött. Var det då ni skulle träda in i Geccod-residentet? ;D



Jaha, jag trodde faktiskt att vägarna där var... egentligen trodde jag nog de var ganska undermåliga. Men det är nog för att jag har ganska skev bild av "er del av världen" från alla reseprogram och så. Illa egentligem.

2009-04-21 @ 09:46:20
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: RESESNACK.

förstår att du längtar efter det men snus? går inte det att skicka från sverige?



svar: ja det är nog sunt att ta en paus då och då. dock var ju inte detta medvetet utan bloggen har inte prioriterats bara!

Postat av: Geccod

Det ska bli kul att träffa er igen. Följer ni Lost någonting fortfarande? :-)



2009-04-21 @ 16:42:01
URL: http://geccod.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Vad roligt med en liten sverigetripp och som du säger det ligger ju kvar även om ni skulle bo kvar några år därborta!

2009-04-21 @ 18:45:22
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: pelle

Hhaa, åh satan - ni kör landet runt sen alltså ;D

2009-04-21 @ 20:43:58
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: soffie

men va roligt att ni kommer hem " till Sverige å bästa årstiden med,

va många timmar före är ni.

Kl 08,00 på morgonen i Sverige vad är den hos dej då?

2009-04-21 @ 22:34:39
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0