Idag sol

Är det inte typiskt, idag är det riktigt härligt väder, med blå himmel och solsken. Skulle ha varit det i söndags också när vi var i Port Dickson.

Titta på min rubrik och mitt första stycke i detta inlägg. Dessa ord och funderingar kring vädret tyder på att jag är en äkta svensk. Vi svenskar glömmer aldrig att berätta om vädret, oavsett om vi pratar i telefon med någon eller om vi är på semester. Har vi precis kommit hem från semestern så glömmer vi aldrig bort att fråga hur vädret varit under tiden vi varit borta. Vädret är väldigt viktigt för oss.

Jag har haft ganska roligt nu på morgonen medan jag satt och väntade på mina kära döttrar som var på ett möte på Garden School. Innan vi åkte från Sverige fick vi lite "svensksaker" av våra kära vänner Santamaria/Andersson, bland annat en bok med titeln "Du vet att du är svensk...". 

Fler saker som är typiskt svenskt är att vi har dåligt samvete för att vi inte går ut när solen skiner, vi tycker också att Tomas Ledin är synonymt med sommar, vi vill gärna dela notan även på första dejten, vi tycker alltid att fel låt vann, blir irriterade på folk som kommer fem minuter sent, tvekar på texten i nationalsångens andra vers och för att ta något som är aktuellt i dessa tider, inte vet om man ska gå upp eller ner i sista raden av luciasången. 

Det är ganska intressant och himla roligt att läsa den här boken. En annan sak som säkert många känner igen är att i Sverige är det en komplimang att få höra att man är så typiskt  olik det som kännetecknar folk från det landet. Säg till en Spanjor eller Italienare att de är "ospansk" eller "oitaliensk" och du får en tallrik paella eller pasta i ansiktet. I Sverige däremot är egenskaper som gör att man är "osvensk" något av det finaste man kan stoltsera med. Känner ni igen det?

Tack för den roliga timme jag hade med boken! Jag kan i alla fall säga att jag är typiskt svensk. Mycket stämde in på mig.
Nu kommer snart Emelie och Julia hem och då ska vi åka in till KLCC för att köpa en present till Pär som fyller år på fredag. Vet inte vad vi ska köpa, men något hittar vi nog på.

Nu tänker jag göra Er lite avundsjuka där hemma. För senare ikväll ska vi boka lite resor. Först till Singapore, dit vi åker den 26 till 28 december. Ska bli väldigt roligt, alla pratar så väl om Singapore, allt är så rent och fint men dyrt. Sedan ska vi boka en resa till Langkawi. Dit åker vi under Kinesiska nyåret som är i slutet av januari. Det gäller att passa på dessa år. Träffade en annan familj, som hade som mål att försöka åka på en resa en gång i månaden. Ingen dum idé faktiskt.

Här nere kommer lite bilder från julfesten i lördags


Lite suddigt, men mitt i förberedelserna


Lekar för barnen...


Tomten finns inte bara i Sverige


Julstämning vid poolen


Ett litet fotdopp i poolen hör julfester till...






Kommentarer
Postat av: pelle

Jag kom och tänka på det där du skrev om vädret - varför är det så egentligen? Udda egentligen. För egentligen kunde man ju inte bry sig mindre om någon hade solsken eller inte på sin semester. Eller man vill ju gärna veta på samma gång.



Jag är lite tvetydig känner jag, haha. Men jag tror du fattar - det är konstigt samtalsämne.

2008-12-09 @ 12:51:07
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: ullis

ja nu blev ju iaf jag avundsjuk. langkawi mmm härligt för er. =) kram

2008-12-09 @ 13:26:35
URL: http://ullisblomman.blogg.se/
Postat av: elisabet

Ja det är kul med böcker om svenskhet har en hemma själv. Däremot blir jag helt aggressiv när det kommer till det där med osvensk, tycker det är fruktansvärt att man kan trycka ner sin egen kultur på det sättet, jag skulle också ta det som en förolämpning om jag blev kallad osvensk, är superstolt över att vara svensk och tror många glömmer hur bra vi har det här och tror att det är bättre överallt utom här. Hur som helst hoppas jag att ni har det underbart och trivs därborta!

2008-12-09 @ 15:22:50
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: Aleksander Savic´

Hej Eva med familj!

Pussar o kramar från mig nu med önskan om allt gott.

har många projekt på gång nu. Återkommer sedan och berättar mera. Eva, skicka ett sms till min mobil 073-9047021 med ditt telefonnummer. Har du någon e-mail?

Återkommer till dig senare.

Pussar och kramar

Aleksander

2008-12-09 @ 17:54:04
Postat av: pelle

Kul att du frågar! Essän handlar om hur Aftonbladet valt att rapportera dubbelmorden i Arboga. Det är mycket dramatik och korkade artiklar som surrar från deras håll.

2008-12-09 @ 19:48:21
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: ullis

SV: ja tyvärr brukar det ju bli så där. det får inte vara för nära eller för långt bort då blir man lite slö.. men insperationen kommer nog i sinom tid.. just nu tycker jag bara att ALL träning är skit kul. saknar er kraam

2008-12-09 @ 20:32:13
URL: http://ullisblomman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0