Alternativa morgonrutiner

Varje morgon hittills har vi forst tagit en buss fran vart villaomrade till Alvsjo pendeltagstation, den bussen tar inte manga minuter, sedan har vi tagit pendeltaget in till T-centralen. Men eftersom det nastan alltid ar forseningar pa pendeltaget sa tankte vi testa lite andra mojligheter. Kan ju vara bra att vara forberedd med lite alternativ innan vintern kommer och den tagkaos som kan uppsta da.

Sa nu gick vi till en busshallsplats som ocksa ligger valdigt nara vart hus och hoppade pa bussen mot Gullmarsplan och dar bytte vi till tunnelbanan. Det gick faktiskt mycket snabbare, sa det har blir nog ett alternativ som kanske till och med blir till en rutin.

Alla i familjen utom Julia har kunnat anvanda sina mobiler i Sverige. Vi glomde helt enkelt bort att oppna upp hennes, sa nar vi kom hit och skulle byta sim kort sa var den naturligtvis landskodad. Emelie hade varit sa pass klok att hon redan innan vi akte till Sverige gick upp till sin kompis i KL dar hon kopt sin iphone och fick den oppnad. Det tog inte manga minuter. Nar vi flyttade till KL hade vi samma problem med de svenska mobilerna, men det gick snabbt och pa bara en kvart oppnade de vara mobiler.

Har i Sverige finns heller inte sa manga stallen dar man oppnar landskoder, men jag hittade ett stalle pa Fridhemsplan som heter MobilTele akuten, och han som jobbade dar var mycket trevlig och berattade att de fixar det mesta, vattenskador, kodoppningar mm. Men vilken tid det tagit. Vi lamnade in hennes telefon for snart tre veckor sedan och ingen har hort av sig annu. Nu sitter jag pa McDonalds precis bredvid och ska ga forbi nar de oppnar och jag hoppas verkligen att den ar klar. Under tiden har Julia fatt anvanda en av alla de gamla mobiler som sakerligen alla familjer i dag har i en liten samling. Hur an illa man tycker om mobiler, sa ar det jattebra att ha, sarskilt nar man har barn som sprider ut sig overallt.

Nu har vi fatt vart startpaket for bredband och telefoni hemma. Vi blev overlyckliga nar det kom, och Emelie som ar den mest tekniska i familjen satte igang med sladdar och kopplingar pa en gang. Men inget fungerade, absolut ingenting. Det visade sig efter att ha pratat med experter pa omradet att han som bodde i huset innan oss haft ett eget system pa precis allt. Mycket avancerat for visso, men som en stopkloss for oss som flyttade in efter. Han har namligen dragit om allt och haft en hel datacentral i garaget som passat for hans saker, men inte for vara. Detta har nu gjort sa att vi i var tur maste dra om allt igen, kanns lite jobbigt att allt inte blir som man vill. 

I morse nar jag vaknade hade jag fatt ett sms fran var Landlord i KL, hon ar kinesiska och jattekul. Vi fick valdigt bra kontakt, och vara familjer kommer att halla kontakten med varandra, och tanken ar oksa att de ska komma och halsa pa oss har i Stockholm. De ar lite radda att de ska frysa sonder, men vi far val samla ihop sa mycket klader vi kan. Hon skrev i sms:et: "Eva, du ar inte ensam om att ha arstider, vi har det pa vart satt i KL just nu ocksa, har regnar det och blaser som bara den. Och har faller ocksa lov ner, sa det sa!"

Ja, alla tolkar vi arstider pa olika satt. En sak som jag i alla fall kommit pa, ar att jag nu kommer pa mig sjalv med att planera for julen som i och for sig drojer ett tag till. Jag tittar pa julbordsannonser, funderar pa hur vi ska fira. Med slakten i Stockholm, slakten pa Froson eller for oss sjalva i Stockholm. Jag ser fram emot julstamningen som alltid infinner sig i Sverige och jag ser ocksa fram emot en vit jul.

For i Malaysia kom pa nagot satt julen bort. Hur an vi forsokte med julgran och julmat sa ville inte den dar riktiga stamningen infinna sig. Det var gigantiska julskyltningar, egentligen mycket mer an i Sverige, men nagon kansla for en vit vintrig och stamningsfull jul kom aldrig. Markligt nog, har jag mer julstamning i mig nu i slutet pa september i Sverige an i december i KL.


Fast julmaten far vanta, ikvall ska jag forsoka mig pa malaysiska currypuff!


Kommentarer
Postat av: Kim M Kimselius

Vad spännande det är att läsa om hur det är för er att flytta tillbaka till Sverige. Tänk vad många problem som uppstår!

Kram Kim

2010-09-28 @ 15:17:02
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/
Postat av: Maria Björkman

Vilken sjå ni har med allt som ska ställas om, det var minsann inte bara att komma hem, tydligen! Malaysiska currypuff får du gärna lägga ut recept på, det skulle jag vilja prova. Förresten, du kanske har fler malaysiska recept att bjuda på?

Kram!

2010-09-28 @ 15:30:24
URL: http://www.maria-yogini.blogspot.com
Postat av: Majso

Mm,tekniska grejer är inget att "leka" med!

Håller med Maria ovan,receptet skulle vara väldigt kul att få!

Kram till er alla.(& välkomna hem)

Marita

2010-09-29 @ 10:20:24
URL: http://majdesajn.blogg.se/
Postat av: Majso

TACK snälla du!Ja,jag gör alla smycken själv-bäst så =)

Fy va jobbigt för er,när man inget hellre vill än att få struktur och ordning.Klart det ordnar sej,snart hoppas jag!(håller tummarna)

Ang.recept,så brukar jag lägga ut lite ibland på min andra blogg(majsomittilivetblogg.blogg.se).Nu väntar jag spänt på att få mej nåra(läs:många)smarriga från dej! :)

Bamsekramar Marita <3

2010-09-29 @ 15:02:54
URL: http://majdesajn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0