Nu börjar det bli kallt

Nu börjar man känna att vintern är i antågande. På Expressens första sida kan man idag läsa "Nu kommer snöovädret" och man varnar för blixthalka. Jag tycker det ska bli riktigt spännande och riktigt roligt att få uppleva lite snö, men ska jag ut på vägarna så blir det till att ta det lite lugnt.

I dag har jag ätit lunch med en före detta kollega, vilket var riktigt roligt. Han och jag jobbade ihop för massor med år sedan, långt innan vi båda hade barn. Nu har han två stycken killar i övre tonåren och vi hade en liten diskussion om hur länge vi ska låta våra ungdomar vara ute och ränna på nätterna. För det känns lite annorlunda mot i Kuala Lumpur, där man ofta åkte och hämtade sina ungdomar där de var. Kunde man inte hämta så ordnade man en taxi som man kände, allt för att det skulle bli så tryggt som möjligt. Här vill ju ungdomarna ta sig hem själva och det är inte alltid så lätt att få dem att tycka att föräldrarnas tider och regler är bra. Det blir många och långa diskussioner inför varje helg.

Läste en lite roligt artikel om hur vi kommunicerar med varandra. Frågan var om du kommunicerar mer med din partner över sms, facebook än ansikte mot ansikte. Nu kanske målgruppen här var några år yngre än mig, och några av dem bodde inte heller ihop. Men en färsk undersökning som ett brittiskt försäkringsbolag hade gjort visade att en av tio kommunicerar mer via sms, telefon, chatt eller e-post än just face to face. Lite skrämmande va? Enligt undersökningen tillbringar vi mindre än en timme dagligen med att verkligen prata med vår partner. Oftast är det då heller inte några verkligt riktiga samtal vi har, utan mer om vardagliga och praktiska saker. De där riktiga samtalen om hur vi mår och känner uteblir gärna till förmån för alla störningsmoment som finns idag, främst TV och internet. 

Idag på arbetsplatser skickar man ju också e-post till varandra trots att man kanske sitter vägg i vägg eller kanske till och med närmare. Den där mer naturliga kontakten försvinner mer och mer, all kontakt sker digitalt.  

Läste också en märklig artikel i Metro om Angela Merkel som nu vill skärpa tonen rejält i debatten om integration. Regeringspartiet CDU vill att invandrarna ska lära sig språket, vilket jag i och för sig tycker är bra, men sedan vill de vidare att de tar till sig en "tysk livsstil", vad nu det är för något. Här verkar man inte tycka att det är berikande och utvecklande med olika slags kulturer i ett land. Det mest skrämmande i artikeln var att en tredjedel av de 2 400 tillfrågae ansåg att Tyskland "överfylls av utlänningar" och fler än en av tio tycker att det behövs en "Fuhrer" som kan styra landet.


Ett mycket trevligt ställe som jag återupptäckt igen är Kulturhuset, här
brukar jag och Julia träffas efter hennes skola och bara mysa, prata och
titta på människor. Ofta är det också någon intressant utställning eller
något annat spännande att titta på.Kommentarer
Postat av: Nilla

Hej Eva,

reagerade också på detta märkliga uttalande av Merkel. Skrämmande! De är så fattiga i sitt tänkande ibland! Kram från KL och Nilla

2010-10-19 @ 09:10:30
URL: http://nillaberglie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0