Halalkött ska det vara

Igår i mitt inlägg var jag inne på trender. Kanske är jag trendkänslig själv, jag vet inte, men hoppas att jag inte är det. Vill åtminstone tro det. Men en sak som jag verkligen tycker är roligt och som jag gärna vill framhålla även i min blogg är det från början ganska lilla företaget Qibbla Halal Kött AB som startade som en liten butik i Rinkeby, men som numera har tagit över all import av Halalkött för Swedish Meat. Framgångssagan tog sin början då de två ägarna Jamil Zetali och Diler Mustafa hörde av sig till Swedish Meat och efterfrågade mer Halalkött. Swedish Meat tyckte att den delen av verksamheten knappt var lönsam så det gjorde väl inte så mycket om man lämnade bort den. Men se det var nog en missbedömning.

Idag har Qibbla Halal upptäckt att efterfrågan på halalkött är stor och den ökar faktiskt också hela tiden. Idag samarbetar företaget med ICA, Axfood och Konsum och dessutom har nu halalköttet fått detaljhandeln att öppna ögonen för produkter riktade till andra kulturer. Här finns pengar att hämta och halalköttet skapade en trend.

Allt detta läste jag i en artikel i SvD idag där också Andreas Hatzigeorgiou som arbetar för handelsminister Eva Björling på utrikesdepartemenet säger att "när invandringen i Sverige ökar med 10 procent så ökar i genomsnitt lanets export med 7 procent". Så det är verkligen ekonomiskt lönsamt med kulturkännedom, något som vi ska tänka på i dessa dagar när främlingsfientliga krafter växer i vårt land.

Hela familjen har varit så in i norden glada för att vi nu gått omkring och trott att vår container ska komma nu på fredag. I går fick vi besked från flyttfirman att de är ytterligare en vecka försenad, så nu är nästa datum satt till den 4 november. Herregud, jag har börjat drömma mardrömmar om att jag aldrig mer ska få återse våra möbler och saker som skeppades över från Malaysia. Det är framförallt alla de minnen och de prylar som vi köpt på våra resor som jag längtar mest efter. Men, men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

I morse pratade jag med mamma, som jag brukar göra varje dag. Vi pratade om de flyktingar som kommit till Östersund och Frösö Park där de ska bo medan de söker asyl i Sverige. Östersund kommer att ta emot 300 flyktingar och kommunen har lovat att ta hand om dessa på ett värdigt sätt. Jag blev också mäkta stolt över mamma som berättade att de skänkt pengar till detta boende.

Men så berättade hon också att det har skett ett flertal attacker mot flyktinganläggningen. Man har kastat glasflaskor och bananer mot dem och skrikit djävla svartskallar. Fruktansvärt beteende, hur kan man göra något sådant. Men nu ska polisen ordna med extra bevakning runt omkring förläggningen, fast man kan ju fråga sig varför något sådant ska vara nödvändigt i ett land där de flesta av oss faktiskt har det väldigt bra.


En liten bild på min kära mor, i bakgrunden min syster.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Jag är väldigt tveksam till Halalkött själv, må kanske vara okunskap men tillvägagångssättet är väldigt plågsamt för djuren. I Sverige måste de bedövas först vilket ju är bra och "vårt" sätt är väl kanske inte så idealiskt heller men att skära halsen av ett levande djur och sedan låta det självdö tilltalar inte mig.

Hoppas era möbler kommer fram hela och när de ska! Kram

2010-10-27 @ 21:23:14
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0