Svala klänningar och tjocka tröjor

Det känns lite som om vi har fel inriktning i våra garderober just nu. Jo, självklart har vi en hel del vinterkläder i form av tjocka tröjor, koftor, dunjackor, kappor mm. Men jag måste nog säga att övervägande delen av kläderna inte lämpar sig för det klimat vi har i Sverige just nu. Det som känns trist är att jag i min enfald shoppade lite kläder precis innan vi flyttade hem, sådant som jag trodde skulle vara gångbart.

När jag stod där i butiken så hade jag som måttstock att allt som var på tok för varmt och svettigt i Malaysia var okey att köpa för att ha i Sverige. Men gud så fel jag har, de blusar och byxor jag köpte går absolut inte att ha här, jag fryser ihjäl i allt. Möjligtvis kan kläderna fungera om jag håller mig inomhus.

Likadant är det omvänt. Innan vi flyttade kommer jag så väl ihåg min kära amerikanska syster Liz, som under en period bodde i Thailand med sina två barn och make. Hon sa till mig "Eva, tänk på att allt du brukar ha i Sverige är för varmt i Malaysia". Det stämde ju, åtminstone i början innan man blivit van värmen och luftfuktigheten. Efter ett tag kunde jag faktiskt ha på mig jeans ibland, men det var inte ofta.

Det här med kläder är ganska roligt, eller som jag kanske ska säga, var sak på sin plats. I Malaysia hade jag ganska färgstarka kläder på mig. Jag älskade att köpa tunikor med färger från hela paletten. Det var skrikit, och det kändes bra, åtminstone där. Men när jag här hemma tar fram någon blus eller klänning som jag var förälskad i därborta ser den inte klok ut på mig längre. Det känns helt fel. Trist tycker jag, eller så kanske de kommer fram till sommaren, jag får hoppas det. Nu har jag på något märkligt sätt utan att jag egentligen märkt det själv återgått till den typiska svenska svart-vit-grå-brun nyansen. Urbotligt trist, jag måste ändra på det, för jag gillar verkligen färger. Jag blir glad av det, jag mår bra av det.

Nåväl, här hemma får vi i alla fall göra små inköp mest hela tiden för att klara kylan. Igår var det Julia som ville träffas efter skolan för att köpa lite varma tröjor. Hon älskar H&M, och kunde efter bara en halvtimme titta ut vad hon ville ha. Det blev en härlig tjocktröja samt lite annat smått och gott. 


Som vanlig när vi är ute och shoppar så måste vi ta en paus på något
ställe, i avsaknad av Starbucks och Coffee Bean så duger Waynes
Coffee ganska bra åt oss.


Julia som är ganska nöjd efter lite shopping och fika.

Något som jag helt glömde bort att titta på under vår shoppingtur var om julskyltningen kommit igång ordentligt. Däremot så såg vi att butikerna är fyllda med julsaker just nu, man säljer också lussekatter i allt från Pressbyrån till de mer exklusiva cefeerna. Faktum är att jag tänkte försöka mig på att baka lussekatter till helgen.

 
Eftersom vi varit utan sogggrupp så länge så fungerar den som matplats, läxplats, TV plats, dataplats eller bara chilla. Vi är fortfarande inte klara med uppackningen, ska försöka bli det till helgen.

Annars är jag förkyld igen. På något knäppt sätt har allt tagit om och jag hostar och har väldigt ont i halsen. Min kropp var inte inställd på detta och har antagligen fått sig en rejäl chock och hämnas kanske lite också.

I går kväll ringde jag till min syster som befinner sig på Gran Canaria för att fira sina 50 år här på jorden. Tänk egentligen vad tiden rusar iväg, om bara en månad är min man där och om mindre än två år är det dags för mig. Herregud, jag tycker att det kändes som igår när hon och jag hade jättebråk och klöstes och slogs tills någon av oss fick låsa in sig på toaletten. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0