Avsked är aldrig kul

I går hade Swea sitt sista styrelsemöte för året hemma hos Anki. Just det här mötet kändes lite extra tråkigt tycker jag, för tre stycken resurser försvinner från KL och flyttar hem till Sverige, Karin, Marie och vår nuvarande ordförande Cilla. Och det här är något som man får räkna med, familjer kommer och går. Många stannar i ett par år, flyttar sedan vidare till nästa land, eller till sitt hemland. Men det är alltid lika tufft, och kanske särskilt för de som under den här tiden stått varandra nära.

Emelie berättade att i hennes grade flyttar 12 stycken. Så idag efter skolan ska hon åka till Sunway Lagoon med ett gäng Japaner och Koreaner som flyttar. Emelie och hennes franska kompis Kensa är de enda från Europa. Och idag är Emelies sista dag i skolan före jullovet kan man säga. I morgon är det en extradag för de som behöver göra om prov, och det behöver inte Emelie, så hon ska sova över hos Kensa inatt. På torsdag har både Emelie och Julia julavslutning, och sedan väntar ett långt och välbehövligt jullov, den 11 januari börjar de igen.

Vi startar jullovet med att åka en sväng till Bangkok på torsdag. På måndag kväll kommer vi tillbaka hit till KL för att förbereda lite inför stora släktinvasionen. Men vi tar det lugnt, ingen julstress här inte.



Direkt efter styrelsemötet åkte vi i styrelsen ner till Plaza Mont Kiara och en indisk restaurang som heter Khaana Peena. Där mötte ett helt gäng "damer" upp. Marie, Karin och Cilla hade naturligtvis sagt till vilka som de ville ha med och Anki och Karin Li stod för administrationen kring det hela. Det blir ju så att vänkretsen blir ganska stor efter ett par år här i Kuala Lumpur, och alla vill ju säga hej då.



Alla mina bilder blev fruktansvärt dåliga och suddiga. Här är i alla fall Marie, som blev väldigt glad över presenten, två stycken skålar i kinesisk stil. Känns jättekonstigt att Marie nu flyttar hem till Sverige igen. Även om vi inte har umgåtts så mycket här, så har jag ändå haft Marie som en trygg person att ringa om jag undrat över något. Jag fick kontakt med Marie redan innan vi flyttade via hennes blogg och de sista veckorna innan vårt flyttlass gick så blev hon bombarderad med frågor av mig.


Till höger ser ni Cilla som visar upp de vackra skålarna. En av skålarna är nyare och den andra är antik. Cilla som varit vår ordförande i Swea det sista halvåret är en otrolig människa som verkar ha massor med energi. Hon har verkligen gjort avtryck i Swea genom sitt härliga och öppna ledarskap. Här står hon bredvid en kollega i MASBA,  Malaysian Swedish Buisness Association, en organisation som hon också varit väldigt aktiv inom.



Stackars Karin, vilken dålig bild. Här sitter i alla fall Karin i mitten med Eva till vänster och Harriet till höger. Karin har också varit en stor tillgång för Swea genom sitt arbete i valberedningen, program och med Sweaprodukter. Karin är den enda person jag känner som flygit från Kuala Lumpur till Siem Reap i Kambodja utan eget pass. En rejäl bedrift för en ordentlig jurist.



Efter Emelies och Julias skola åkte vi till Sri Hartamas och ägnade oss åt de sista julklapparna till Östersund som måste skickas idag för att hinna fram till julafton. Förhoppningsvis. Vi passade då också på att njuta lite av livets goda. Emelie var på helkroppsmassage och jag och Julia tog maniky och pedikyr på ett jättebra ställe vi varit till ett par gånger, Creative Nail Boutique. Där får man sitta länge i sköna fotöljer och en pysslar med händer och armar medan en pysslar med fötter och ben. Bara att njuta!



Jag ser inte riktigt klok ut, men vad gör det. Jag har haft en underbar stund och sitter nu i torken (som jag och Julia kallar det). Här får man sitta en stund när allt är klart för att naglarna ska torka ordentligt.



Oftast sitter man på rad här ute och snackar och fnissar inna man ger sig ut i vimlet och visar upp sina nymålade och vackra naglar. Den här vanan kommer att bli svår att vänja sig bort ifrån den dagen vi flyttar hem till dyra Sverige. Så som med allt annat här, det är bäst att passa på.

Idag ska jag ha en liten lunch här hemma. Sedan ska jag till Lottie på redaktionsmöte.

Kommentarer
Postat av: pelle

Men shit, fan vad folk det flyttar! Måste vara kämpigt, när ni väl "börjar" komma in i allt. Fast, desto fler kontakter i landet Falukorv sen ;)

2009-12-15 @ 14:58:13
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: kjell andersson

hej Eva



Fick ett ryck och skulle försöka få tag i dig. Lite surfande, och så hittar jag dig i... på andra sidan jorden. Hoppas att allt är bra!



Kjell ANdersson

2009-12-15 @ 16:03:04
Postat av: Catrine Linder

Släktinvasion? Vi vill hellre se oss som de tre vise männen som kommer med falukorv, rullsylta och snus! Kramar från oss

2009-12-15 @ 21:24:32
Postat av: Elisabet

Förstår att det känns vemodigt när folk flyttar, ni får åka jorden runt och hälsa på alla nya vänner sedan, ta ledigt ett år eller så och bara våldgästa folk, gud vad härligt! Vad härligt att skämma bort sig själv lite, särskilt när det är så billigt och de brukar vara så himla duktiga på salonger i sydostasien! Kram

2009-12-16 @ 18:03:50
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0