Regn, regn, regn

Igår kunde vi på inget sätt undgå att märka att det är regnperiod här. Och att åka till Port Dickson var väl egentligen inte en så där jättebra idé, jo om det hade varit en annan dag, men inte just igår. Åtminstone inte för min del.

Vi åkte iväg efter att ha ätit en sen frukost, med badkläder och den obligatoriska vattenflaskan. Pär sa att det kanske inte är så många västerlänningar där, utan mest malayer och indier, så för min del kanske det var bäst att bära hel baddräkt. För barnen spelar det inte så stor roll om de har bikini och förresten är det det enda badplagg de äger.

Här tar allt mycket längre tid än vad man tror. Som den här resan till exempel, från KL till Port Dickson är det ungefär 60 kilometer, så vi tänkte att det tar väl en timme. Nu tog det inte en timme, utan säkert minst två timmar. Trots att det är 110 på vissa sträckor, gå det väldigt långsamt. Dessutom var det jag som körde och jag ligger inte gärna i fartfilen ännu.

När vi började närma oss Port Dickson kom regnet. Och gud så det regnade, rena skyfallet. Jag kan säga att det verkligen inte är roligt att köra bil när dessa regn uppenbarar sig.

Vi trodde att regnet skulle upphöra efter någon timme, för hittills har det gjort det. Så det första vi gjorde när vi kom fram till den strand vi valt ut var att besöka en restaurang. Runt omkring fanns ett par restauranger av mycket enkel klass samt några stånd som serverade lite olika smårätter. Vi valde en restaurang med tak, i och för sig ett gammalt plåttak, men vi kände att det var ett måste. När vi väl satt ner märkte vi att taket inte alls var tätt, det regnade in både här och där. Men vi var hungriga och tog upp handdukarna och la över oss.

Efter att ha intagit denna  goda mat för endast åtta kronor per portion så ville vi ju bada. Men regnet hade dessvärre inte behagat sluta. På något sätt kändes det som om det tilltog, även vindstyrkan. Men vi betalade maten och gick ner till havet.

Jag valde att avstå, men de övriga gick till omklädningsrummen och bytte om. Jag gick upp och ställde mig under tak tillsammans med ett helt gäng indiska mammor som också väntatde på sina barn och män. Jag tittade ut över havet som säkert i solsken eller klart väder var vackert. Men nu såg både strand och hav inte särskilt inbjudande ut. Men det var fullt av badande barn och vuxna, alla badade de med kläderna på.

Efter badet gick vi en liten promenad längs en massa stånd där de sålde både det ena och andra. Emelie och Julia köpte en tunika respektive ett par shorts. Hon vi handlade av var en himla rolig tjej, hon skämtade och skrattade åt det mesta. Det är något jag upptäckt, att malayerna gillar att skämta och munhuggas lite så där lättsamt.

Vi hade lovat Emelie att vi skulle vara hemma ganska tidigt, så att hon skulle hinna plugga lite. Men det sprack, vi var hemma först vid åttatiden. Och det första vi mötte väl inne i vår lägenhet var en ganska stor kackelacka som på något sätt hittat hem till oss på 27:e våningen. Pär trampade ihjäl den, och nu i natt har vi haft Julia i vår säng, för hon vägrade att sova i sitt rum eftersom hon fick för sig att det var fullt med kackerlackor där också.

Idag är det public holiday här hos oss. Det är Hari Raya Qurban, en muslimsk högtid. Så på alla dessa byggen runt omkring oss är det ingen aktivitet idag, väldigt lugnt och stilla.

Eftersom vädret inte är så bra idag så har vi valt bort elefanterna och ska i stället ägna oss åt att fixa här hemma. I den del där Pär arbetar är det även ledigt på torsdag, state holiday, för då är det Sultan of Selangor´s birthday.


Regn och rusk i Port Dickson


Julia är trött efter en lång dag...


Kommentarer
Postat av: pelle

Oj, åtta spänn per portion lät fasligt dyrt, haha. Annars då, vad ska man skriva? Du skulle ha badat du med, det är ju jättegött när det regnar!

2008-12-08 @ 13:42:18
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: pelle

Peking är snölöst och det är skittråkigt. En dag har det varit snö, en enda lite dag. Illa.

2008-12-08 @ 19:19:02
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Anna

Här på Frösön bara snöar och snöar det. Det är väldigt många år sedan vi hade så här mycket snö i december. Nu ska det bli riktigt kallt i några dagar, så förhoppningsvis lägger sig isen så vi kan åka långfärdsskrillor. Det enda tråkiga är att det blir mörkt så fort på dagarna. I slutet på januari är man dock less på vintern och all snö, då kommer vi att vara superavundsjuka på er som slipper isskrapning av bilen, att vara ständigt frusen, snöskottning etc.

Känns tråkigt med en jul utan er. Olle frågar fortfarande om ni kommer till oss i jul.

Puss o kram

2008-12-08 @ 23:17:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0