Fortsatt Glad Påsk!

Jag har inte skrivit på ett tag, och den här gången har jag faktiskt lite dåligt samvete. De senaste veckorna har fullkomligt rusat iväg och jag har haft fullt upp med nya utmaningar i form av ett nytt jobb på ett mediaföretag. Eftersom jag inte varit anställd på väldigt många år så är det naturligtvis en enorm omställning, nu kan jag inte längre bestämma själv när jag ska jobba eller inte jobba som jag kunnat när jag frilansat. Fast jag kommer nog in i allt så småningom, och jag har bra kollegor som peppar och kommer med positiva tillrop.
 
Nu är det påskhelg, och den har börjat riktigt bra. I går mötte jag Emelie, Julia och Pär på Götgatsbacken för att äta en lunch ihop. Det var ett otroligt härligt vårväder och många hade tagit av sig alla de lager av kläder som de burit på under en så lång tid, och var nu mer lättklädda med shorts, linne och sandaler. Uteserveringarna var totalt fullproppade och den där underbara stämningen som infinner sig när ett land och ett folk blir pånyttfödd gjorde sig påmind var än vi gick igår. Stockholm var på sitt allra bästa humör, och vi njöt av att bara vandra runt i det underbara solskenet. Emelie och Julia shoppade lite kläder, och Emelie passade också på att klippa sig.

Senare på kvällen åkte vi till Råsunda fotbollsstadion för att titta på AIK mot Göteborg. En riktigt bra match som AIK vann med 2-0 till publikens enorma jubel. Det var väldigt länge sedan jag var på fotboll, men det var riktigt roligt faktiskt. Nu satt vi på den lugna sektionen, vi hade nämligen köpt familjebiljett och fick gå in långt före alla andra och släpptes också ut direkt efter matchen först. Egentligen är det ganska skrämmande att man ska behöva ha så mycket säkerhetstänkande inför fotbollsmatcher som ska vara en glädje och en fest för alla. I stället så möts man av poliser med full utrustning i långa led långt utanför arenan, både till häst och till fots.

Idag vaknade vi ganska tidigt och tog efter frukost bilen in till Haga Norra för att ta en rejäl promenad i Hagaparken. Idag var det också ett underbart väder, med massor av människor som flanerade eller hade picnic i parken. För många år sedan tog vi väldigt ofta promenader i Hagaparken eftersom vi bodde på Hagagatan i Vasastan och hade då väldigt nära. Hagaparken måste också vara en av de absolut vackraste parkerna i världen.


Efter en stunds vila och fikastund vid koppartälten så begav vi oss till Dramaten för att se världens mest berömda kärlekshistoria, Romeo & Julia, på stora scenen. Den hyllade Shakespeare tolkaren John Caird hade regisserat och ensemlen var ganska ung och precis som på Shakespears tid så omringade publiken spelplatsen, det vill säga sittplatser även på scenen. Christoffer Svensson hade rollen som Romeo och Sofia Pekkari var en underbar Julia. Sofia har vi sett på Dramaten tidigare i Stormen, och hon är en riktig begåvning på scenen.


Nu är vi hemma och bara slappar efter en dag med lite blandnade aktiviteter. I morgon kommer släkten hit på påskmiddag, vilket ska bli riktigt kul. Har väl inte förberett så mycket ännu, men det får vi ta i morgon.

Ha en fortsatt Glad Påsk!

 

 



Kommentarer
Postat av: Majso

Varma Påskkramar till dej från oss i Östergötland!

(ja till hela familjen förstås)

Marita ♥

2011-04-22 @ 22:54:59
URL: http://majdesajn.blogg.se/
Postat av: Nilla

Där är du ju! Hörru, kan nog inte acceptera att frun bloggar så där sällan! Måste ha något att läsa till morgonkaffet!! Så skriv nu nåt om den svenska sjukvården!! Glada påskhälsningar från ett mycket varmt och soligt KL!! Kram Nilla

2011-04-23 @ 04:28:36
URL: http://nillaberglie.blogspot.com/://
Postat av: Kim M Kimselius

Har saknat dig! Så bra att de har familjesektioner, men tycker precis som du att det är fel att det måste finnas sådana...

Som vanligt har ni haft fullt upp! Älskar att läsa dina inlägg!

Kram Kim

2011-04-24 @ 08:55:01
URL: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/
Postat av: Anki

Vi gick med och strosa i Sthlm på skärtorsdagen, vad synd att vi inte sprang på er! Det var en kanondag. Shopping, Djurgårn, Simon fick träffa sin flickvän, utelunch,(och en himla många poliser pga matchen)i solskenet. Ni bor i en vacker stad! Kram från Norrköping.

2011-04-25 @ 20:23:43
Postat av: Åse

Gratulerer med nytt jobb - så spennende!!!

2011-04-26 @ 12:09:16
Postat av: Elisabet

Åh vad underbart, fotboll och Hagaparken är så underbart på våren och Romeo och Julia kan man aldrig se för många gånger!

2011-04-27 @ 22:05:07
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0