Tips är alltid bra

Nu duggar alla coffemornings tätt. Kom precis hem från grade 6th coffeemorning. Vi var hemma hos en norsk mamma som jag från början inte uppfattat var från Norge. Men nu när jag var hemma hos henne såg jag att det stod lite för många norska böcker i bokhyllan för att familjen inte skulle ha någon anknytning dit. Lite roligt att man träffats på föräldramöten mm och inte märkt det tidigare.

Det roliga idag förutom allt det goda på buffén var att alla fick berätta om något bra eller dåligt de varit med om under sina år här i Kuala Lumpur. Många lämnade också bra tips på slaktare, möbelaffärer, specialistsjukhus, skräddare och mycket mycket annat. Detta ska sedan samlas ihop så att alla i grade 6th kan ta det av det. Matnyttigt för oss alla, tips från erfarna är alltid bra att ha.

Som jag skrev igår så närmar sig det kinesiska nyåret och i år känns det lite roligare eftersom vi bott här längre och lärt känna fler människor. I dag kom ett sms från, Mie, en japansk väninna, som ville bjuda på kinesisk lunch med japansk dans ?! den 18 februari, senare den 24 februari har JoAnne, som är från Taiwan ordnat en kinesisk lunch för oss i matlagningsklubben. Ska bli både gott och roligt.

Under själva kinesiska nyåret kommer vi inte att vara kvar i Kuala Lumpur. Vi bokade en resa till Indonesien och då Yojakarta som ligger på ön Java. Det blir min, Emelies och Julias första resa till Indonesien. Pär har naturligtvis varit där flera gånger, men då främst till Jakarta.



Som ni ser ligger det ganska nära Kuala Lumpur, tar cirka 2,5 timmar med flyg. Just i Indonesien finns massor av vackra platser och jag hoppas att vi får möjlighet att se fler. Jag har även sedan vi flyttade hit fått kontakt med en man som numera bor i Sverige, men är från Indonesien och har funderingar på att flytta till Malaysia. Han är från Sumatra och Banda Aceh, den del som blev allra värst drabbad under tsunamin 2004. Jag ska fråga ut honom lite mer om detta spännande land. 

När vi ändå är inne på tips, glöm inte att med jämna mellanrum gå in på

http://www.malaysiaspecialisten.com/

Här hittar du allt om Malaysia.


Kommentarer
Postat av: Marie

Hej Eva!

Vad glad du att ni befinner er där ni är. Här är vi totalt insnöade. Tog mig knappt till jobbet idag trots att jag bor i stan. Kram

2010-02-03 @ 12:54:41
Postat av: Elisabet

Vad roligt med en resa till Indonesien, hoppas ni får det underbart!

2010-02-05 @ 09:52:03
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0