Malaysian Philharmonic Orchestra

Kees Bakels, en hollandare som varit dirigent for Symfoniorkestern har i Kuala Lumpur anda sedan 1998, ar en otroligt dynamisk och fargglad person, som ger allt under en konsert. I lordags tog vi med oss Jenny till Petronas Tower och den vackra konserthallen som ligger dar for att lyssna pa "Children's stories", tre underbara stycken av Mily Balakirev, Maurice Ravel och Pyotr Ilyich Tchaikovsky.



Sa har ser konserthallen ut, och det ar i all sin enkelhet oerhort elegant. Nar man sitter dar inne  far man verkligen en kansla av frid och harmoni. Att sjalva konserten sedan ar medryckande ar ett extra plus. Sjalv brukar jag sluta ogonen och lata tankarna snurra runt helt fritt, det ar valdigt avkopplande.

Man ar ganska noga med kladkoden nar du besoker konserthallen. Inga bara axlar (dock sag vi flera), inte kortkort ovanfor knana och for mannen galler kavaj eller hogtidsskjorta, den s.k. malaysiska batikskjortan.

Nu ar det ny vecka, den sista for Jenny som flyger hem till Sverige pa torsdag. Vi hoppas naturligtvis att hon haft det riktigt bra har hos oss. Hon har hunnit se massor egentligen, djungel, storstad, strander och massor mer. Men det blir valdigt tomt nar hon aker, har liksom vant oss vid att ha en "extra" dotter nu.

Men den har veckan blir inte bara att ligga vid poolen. I dag ska vi till 1 Utama, ett shoppingcentrum, i morgon ska Jenny folja med pa annu en Cooking Club, pa onsdag ska hon folja med mig ut pa kvallen och traffa bland annat Malin som ocksa varit med i Ormteatern (dar Jenny ar med) for flera ar sedan och pa torsdag ska vi lyxa till oss och ata en underbart god och stor frukost pa Shangri-la Hotel har i Kuala Lumpur.

Ja, och sedan pa torsdag vid midnatt lyfter hennes plan mot kallare breddgrader.

Nu ska jag duscha och aka ivag pa ett redaktionsmote for Snofida. Sa Jenny hinner ligga ett litet tag vid poolen. Hon har dessutom en inbokad massagetid har i vart condo ocksa. I gar var hon och Emelie pa helkroppsmassage pa vart egna spa, de hade ett erbjudande som innehaller en timmes helkroppsmassage och fyrtiofem minuter fotmassage for endast 90 RM (ca 200 SEK). Jag tror Jenny kommer att sakna Malaysia.

 


Efter mitt redaktionsmote bar det av till detta shoppingcenter, annu ett som ar riktigt stort.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Åh vad härligt, jag älskar klassisk musik och försöker gå på Operan eller på konserter så ofta jag kan, vad roligt att få gå på ett lite annorlunda konserthus!

2010-02-09 @ 10:31:29
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0