Regnperiod

Varje dag följer jag utvecklingen på Malaysias östkust där det nu är enorma översvämningar efter monsunregnen. Värst drabbade är Kelantan och Terengganu där åtskilliga tusen människor fått evakuera från sina hem. Nu är man ju säkerligen ganska vana vid kraftiga tropiska monsunregn här, men för mig är det nytt. Och jag måste säga det igen, det är enormt vilka regnoväder som kan uppstå. Har aldrig sett maken till regn någonsin. Och trots alla drabbade, så kan jag inte låta bli att bli lite fascinerad av dessa monsunregn som är så enormt storslagna. 



Så här ser det ut på många ställen på östkusten just nu. Vägarna har blivit floder.






Här ovanför kan man se  var de värst drabbade områdena Terengganu och Kelantan ligger. Och det är östkusten som har sin kraftiga regnperiod nu och vi bor ju i Kuala Lumpur som visserligen är inne i en slags regnperiod också, men absolut inte lika kraftig. Här är det ett regn på någon timma varje dag, sedan blir det oftast fint väder igen. Men det är ju inte att rekommendera att åka till någon av alla de pradisöar på östsidan just nu. Då får man vänta till efter februari någon gång. Såvida man inte tycker det är häftigt med oväder. När vi var på Tioman så berättade vår kinesiska resortägare att många surfare kommer dit just nu, kraftiga och stora vågor är vad de vill ha.

Lite bilder som jag kopierat från tidningar på hur det ser ut på vissa ställen på östkusten.






 







Nu ska jag åka iväg till ISKL på ett möte som ska handla om deras internationella vecka. Jag är ju ansvarig för de nordiska länderna. Ska möta min finska kollega Peivi nere vid vakterna för gemensam ditresa. Redan 12 ska jag på nästa möte, som är med Swea, och senare ikväll ska jag på ett möte med Skandinaviska föreningen här i Kuala Lumpur. Jag är redan trött, faktiskt! Just nu hopar sig allt, precis som det brukar så här innan jul. Även här i Kuala Lumpur!

Kommentarer
Postat av: pelle

Men oj! Herre jösses! Stackars människor. Hoppas det löser sig för alla där då. Här hemma har man då inte hört någonting :S

2009-11-23 @ 22:09:32
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: IzZzY

Ja, det är verkligen inte dåligt vad det hade regnat där. Var i Kelantan, i en by utanför Pasir Puteh, den 26-29:e november och såg hur det såg ut efter översvämningarna. Familjen jag bodde hos hade huset precis brevid en liten å, men hade lyckligtvis "bara" fått sitt kök och matsal översvämmat. Men man kunde se hur högt vattnet stigit, och det handlade om minst 4-5 meter och ännu mer i Kota Bharu.

Det är då man är tacksam för att man bor i Sverige, där det verkligen inte hör till vanligheterna.



Riktigt trevlig blogg förresten, den hamnar direkt bland mina favoriter! ;)

2009-12-05 @ 02:30:04
URL: http://IzZzY.se
Postat av: IzZzY

Ja, det kan jag hålla med dig om. Allting där nere överträffade mina förväntningar! Så det var samma förälskelse för mig i landet och alla människor.



Tack, jag hoppas på att fortsättningen ska bli lika spännande. ;)



Hon bor i KL, i Bukit Jalil. Vart är det du bor?

Nej då, det var bara trevligt! :)

2009-12-11 @ 23:01:57
URL: http://izzzy.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0