Mat Mat Mat

Idag fick jag en sådan där härlig känsla i kroppen, eller egentligen har jag haft den hela vecka. Och känslan som kommer emot mig säger att jag just nu trivs jag så oerhört bra med livet och att bo här i Kuala Lumpur. Jag har verkligen kommit in i en härlig vardag utan måsten, men med en massa roliga stunder, möten med intressanta människor och utbyten av erfarenheter. Jag vill verkligen "fånga dagen" som det så fint heter och jag tänker verkligen göra det också. Åtminstone så länge den här känslan finns kvar.

I tisdags kväll var jag på bokklubben. Det var Tina som var värdinna denna gång, och hon bjöd in oss till sin annorlunda arbetsplats. Ett ställe som inte ligger mer än tio minuter från Mont Kiara, men som ändå ger en känsla av att ligga mitt i djungeln. Hon driver ett yoga, meditation och healingställe tillsammans med tre stycken andra. Jag tror att de var malayer som slutat sina vanliga karriärer och satsar helt på detta.



Vi möttes av Tina (hon i rött) och en massa hundar på gårdsplanen. Tina är född och uppvuxen i Rumänien, men har bott många år i Sverige. Hon kom till Kuala Lumpur ungefär samtidigt som jag gjorde. Jag har en förmåga att vara ganska rädd för hundarna här i Malaysia, mycket på grund av sjukdomarna som de bär på. Kanske inte rädd eftersom jag älskar hundar, men jag har respekt för dem om de skulle börja slicka på mig. Men jag tror att de här hundarna var ok, åtminstone sa Tina att de som bor i huvudbyggnaden tar hand om dem och ger dem mat. Annars var det som de flesta stackars hundar här, gatuhundar.



Stället som vi var på hade yogarum, meditaionsplatser mm. Men också ett stort kök med flera bord och stolar. De har en hel del stamgäster som brukar äta mat där, skriva eller bara sitta och meditera. Som vanligt var det en otroligt härlig kväll med massor av prat om allt mellan himmel och jord och som vanligt god mat. Jag lånade en del böcker och en dvd box med Skärgårdsdoktorn, som jag, Emelie och Julia nu börjar se. Vi skrattar lite åt den, men vi njuter också av de härliga bilderna av svenska skärgården som vi alla tre älskar.



Innan vi började med själva bokklubben fick vi en lektion i kristallstenar och på vilket sätt de är bra för kroppen. Jag köpte några stycken, men har inte prövat någon ännu. Jag köpte också rökelse, älskar att tända rökelse när jag badar.

I går skjutsade jag Pär till KL Central strax före sju på morgonen. Han skulle till Jakarta på möte, och beräknas komma hem i natt. Senare vid elvatiden åkte jag till Nasha Abdullah, småländskan som har en stor resebyrå och eventbolag här i Kuala Lumpur. Hon flyttade hit för drygt tjugo år sedan och gifte sig då med en Malaysisk man och har två tonårsbarn med honom. Numera är hon skild, men lever muslimskt, men lite mer light.



Åt inte frukost hemma i tisdags morse, så jag gick till en indisk restaurang och åt det som ni ser ovan på bilden. Ett glas mango lassi, en indisk yougurtdryck och currypuff, inbakad potatis och starka kryddor. Kanske inte den bästa frukosten, men riktigt gott faktiskt. 

Nasha och jag hade ett möte om bland annat ett eventuellt världsmöte för Swea här i Kuala Lumpur 2011. Vi drog upp lite riktlinjer och skrev ihop en hel del fördelar med att ha detta i Kuala Lumpur.

Vi skissade också på Sweas program fram till sommaruppehållet. Och det är så bra att jobba med Nasha för hon känner till allt här i Malaysia och har ett enormt kontaktnät. Till och med när vi var på Pankor Island med familjen Adlers så träffade jag en kvinna som bodde i Australien som kände Nasha. Hon är en klippa och mycket effektiv att arbeta med.

Senare på kvällen var det först läxläsning. Så här som på bilden nedan ser det ut varje kväll här hemma. Efter det att läxorna var klara så tittade vi på några avsnitt ur Skärgårdsdoktorn.



Idag har jag varit på min cooking club, och som vanligt massor med mat. Idag var det Fay från Fhilippines och Chennene från Canada som stod som värdinnor. De lagade mat från Libanon, och just nu känner jag att jag håller på att spricka. Här i Malaysia är det mycket mat, man äter jämt. Och nu känner jag att jag måste börja trappa ner på intaget ett litet tag. Snart kommer julen och då blir det säkerligen frossa också.







Ikväll ska Julia ha sleep over här hemma. Det är hennes två koreanska kompisar som ska stanna här till någon gång mitt på dagen i morgon. Jag hade lite problem med att få ur Julia vad hon ville bjuda på, men efter ett tag så har vi bestämt allt. Linda, vår underbara maid, åkte och handlade i morse och står nu och fixar allt möjligt gott åt tjejerna. Bland annat pannkaka som Julia bestämt till frukost i morgon.

Emelie ska träffa sina kompisar inne i KLCC vid Pavillion, där de ska se på Twilight filmen. Som tur är så är det en tjej som bor i ett condominium ganska nära oss som också ska med, så Emelie får tigga skjuts både dit och hem av hennes föräldrar. Annars kan det lätt bli lite struligt med logistiken när Pär är ute och reser och båda har saker att göra som kräver skjutsning. Många bland barnens kompisar har egna chaufförer som skjutsar ungdomarna och sedan står utanför och väntar tills det är dags att åka hem.


Kommentarer
Postat av: Jan Orrnert

Hej Eva! Tack för din trevliga blogg om livet i Malaysia! Vi har precis lagt in den (liksom din dotters) under rubriken Svenska bloggar på vår nya Malaysiaportal

www.malaysiaspecialisten.com

Berätta gärna om portalen för alla som är intresserade i Malaysia!

Janne

2009-11-26 @ 10:00:54
URL: http://www.malaysiaspecialisten.com
Postat av: Eija

Hallå där!!

Så det är där ni håller till. På andra sidan jordklotet! Fick nys om var ni fanns genom Tilda, som genom rektor Ulf fick tips om denna blogg.

Nu vill jag ju så klart "veta allt" om ert nya liv och hur ni hamnade i Malaysia.



Hoppas du har lust att höra av dig!



Bamsekram

Eija

2009-11-29 @ 22:46:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0