No smoking







Här i Malaysia nöjer man sig inte med att bara skriva på cigarettpaketen att det är livsfarligt att röka. Nej, här visar man bilder också, och inga vackra bilder, utan bilder på människor som insjuknat svårt på grund av rökningen. Bilderna ovan visar hur paketen och reklamen ser ut här. Dessutom sätter man upp bilder i anslutning till cigaretthyllan också. Allt för att skrämma de "stackars" rökarna. Tur att jag inte är rökare, för då hade jag haft dessa bilder för ögonen dygnet runt.
Nu tillhör ju egentligen jag också de som tycker att detta är bra. Jag tror inte att man nog mycket kan berätta för barn, ungdomar och vuxna hur farligt det är att röka. Och ja, jag vet, jag snusar, och det är farligt det också. Tyvärr är inte snus så vanligt i detta landet, så det finns inga skrämselbilder på det. 

Och här i Malaysia är det många som röker, överhuvudtaget så röker man mycket i Asien. Värst är nog kineser och koreaner som inte verkar bry sig om varken bilder eller fakta. Men malayer är inte heller dåliga på att bolma, och det känns verkligen ofräscht. Ibland när man kliver in i en taxibil så är den helt inpyrd av cigarettrök, så dessa bilder behövs nog för att minska antalet rökare.

I dag vill jag också berätta om en ny portal om Malaysia. Jag har länkat den längst ner. Gå gärna in och läs den, och sprid gärna ut att den finns. Jag hjälper som sagt gärna till att marknadsföra detta underbara land som jag nu bott i drygt ett år.

Som jag tidigare skrivit så blev det kärlek vid första ögonblicket jag landade på flygplatsen i Kuala Lumpur. Det som är så underbart med landet är alla de öppna och glada människorna, den otroligt vackra miljön, maten, klimatet och de underbara paradisöarna. Självklart vill jag ju att så många svenskar som möjligt ska få uppleva Malaysia, och just på denna sida kan man få många svar på sina frågor och läsa massor om Malaysia.

Gå in och läs om portalen, vilka som står bakom och framförallt om Malaysia:
http://www.malaysiaspecialisten.com/






Kommentarer
Postat av: Mac

Hey Eva,



Hoppas allt är med Er, jag tänkte nog att jag skulle slå iväg ett mail under dagen idag och sammanfatta lite av vad vi snackade om senast.

Jag tänkte bara säga att dessa bilder på cigarettpaketen troligtvis även kommer till Sverige. England införde spektaklet under oktober, Norge börjar med detta till nyår, Finland har också beslutat att införa dessa bilder på cigpaketen, och Sverige håller just nu på att välja ut lämpliga bilder inför en eventuell "skräckkampanj" som ska starta till våren... Det är visst ett 20-tal länder som redan kör med denna strategi i hopp om att folk ska sluta röka.



Ha nu en riktigt skön första advent, så hörs vi snart igen. Själv ska jag njuta i fulla drag av denna fredag, och imorgonkväll står glöggafton för dörren. Advent skall naturligtvis traditionsenligt firas in! ;)



Kramar Marcus

2009-11-27 @ 08:30:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0