Heja Söderling!

Här i Malaysia är det också Robin Söderling feber. Igår fanns han med på flera förstasidor och alla pratar om denna härliga svensk som går fram som en ångvält i Paris. Så självklart kommer vi också att bänka oss framför TV:n för att heja på Sverige och Robin Söderling.

I går var det mycket som firades. Först och främst Sveriges Nationaldag, vilket vi egentligen inte firade mer än att vi konstaterade att det just var den 6 juni. Egentligen skulle vi ha firat på Svenska Ambassaden, men vi valde att vara hemma och slappa vid poolen.

Sedan var det två stora födelsedagar. Den ena var den som uppmärksammades mest i media här i Malaysia, nämligen "His Majesty`s Birthday. Kungen här i Malaysia har ett ganska gediget namn, Yang di-Pertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin, och vad jag har förstått så är han väldigt populär här i landet. Själv tycker jag nog också att han verkar vara en ganska avspänd kunglighet med flera bra egenskaper, The people´s King som han här kallas.

Han är en väldigt duktig ryttare och inom ridsporten välkänd internationellt, och precis som vår kung är han oerhört sportintresserad och besöker gärna internationella tävlingar för att på plats heja på sina landsmän. Och det jag har sett i media så verkar han också ganska avspänd i sin stil, inte så pompös som man kan tänka sig en kunglighet i denna del av världen.

Den andra som firade födelsedag i går var Keith, en Nya Zeeländare som bor i vårt condo. Hans dotter Cassi är kompis med Julia. I går kväll hade han ett stort kalas på en restaurang här i närheten, Sould Out, i Desa Sri Hartamas. Vi var där och det var en skön och avslappnad tillställning med flera av våra grannar med också nya bekantskaper från när och fjärran.

Och som vanligt här i Malaysia så bjöds det på en buffé som heter duga och öl, vin och drinkar i massor. Vi fick också se en typisk traditionell dansuppvisning från Nya Zeeland som några vänner till Kieth visade.

Och jag träffade också ett gäng tjejer från USA, Nya Zeeland, Korea och Australien som med jämna mellanrum brukar gå på Karaoki, så direkt efter semestern ska jag självklart med på det. Precis som Koreaner älskar jag karaoki.


Kieth, en härlig 50 åring!


Här lite mer utsmyckad tillsammans med fru och dotter.


Födelsedagstårtan var både vacker och mycket god. Kieth smeknamn är
Lofty som ni ser. Och han blåste ut alla femtio ljus i ett enda blås!


Och alla vi andra satt vid små bord och hade riktigt trevligt.


Ett gäng glada brudar som alla bor i vårt condo.


Vi förbereder sång för födelsedagsbarnet.

Idag får vi se hur mycket vi orkar. Hade tänkt att vi skulle klättra i berg  i Tabur Hill (Bukit Melawati). Men vi får se, än så länge är det bara jag som är vaken. Ganska vanligt härhemma!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0