Julia redo för skolan

I går var jag, Emelie och Julia och inhandlade det sista inför Julias riktiga skolstart nu på måndag. Och det var ju inte precis lätt, eftersom det var skor vi skulle köpa. Och att handla skor med Julia det kan vara ganska jobbigt det. Ingenting duger. Och dessutom skulle skorna vara vita med vit sula. Så där jättemånga skor med vit sula finns inte. Men till slut hittade vi i alla fall skor och alla var nöjda.

Ja, så nu är alltså Julia redo för att börjar skolan. Jag tror nästan att jag är mer nervös än vad Julia är.

Julia ska nu börja på Garden som är en internationell skola med brittisk inriktning. Men hon ska bara gå där till sommaren, sedan har vi blivit lovade en plats på ISKL, den skola som Emelie ska gå på med amerikansk inrikting. För annars tror jag att både Pär och jag skulle få pussla på tok för mycket.

Det amerikanska systemet är väldigt likt det svenska och sommarlovet ligger nästan exakt som svenska skolor. Men det brittiska systemet har tre terminer och dessutom börjar sommarlovet inte förrän i mitten på juli, vilket kan bli lite trist eftersom vi har för avsikt att åka hem till Sverige på somrarna. Så hur det blir nu till sommaren får vi se, kanske avbryter vi tidigare för Julia eftersom hon ändå ska byta skola.

Men jag tror att den brittiska skolan som Julia nu börjar på är väldigt bra. Den har nog från många svenska håll fått lite för mycket dålig kritik just för att den är brittisk. Själv har vi fått ett annat intryck, alla verkar oerhört tillmötesgående och för Julias del kommer det att bli mycket lärorikt för här går inte en enda svensk elev. Jag tror att det gick några norska barn där. Så det blir att hoppa direkt in i undervisningen och inte prata ett ord svenska. De flesta barn på skolan är naturligtvis från England, men många kommer även från Australien, Korea, Kina, Japan, Indien och en hel del andra länder. Ska bli väldigt spännande. Och vi är väldigt glada att Julia har gått på Hils under de här två månaderna som vi bott här. Engelskaundervisningen har varit intensiv likaså matten som nu blir mycket annorlunda. Så från att nästan inte sagt annat än Yes och No, så pratar Julia som bara den. Hon beställer mat, svarar folk, ställer frågor, diskuterar och har utvecklats oerhört i engelskan. Båda läser också enbart engelska böcker just nu, och på TV är det bara engelska. Så när det gäller Julia får vi se till att hon inte glömmer svenskan, och därför ska hon få gå på Svenska skolan en dag i veckan några timmar.

I morgon ska vi till Emelies skola, ISKL, International School of Kuala Lumpur, på introduktion. Hon ska också köpa skoluniform och titta på schemat. Så jag hoppas att hon också ställer upp precis som Julia på bild med sina nya kläder.

Och här nere ser ni Julia "Jullebullen" Linder i sin nya uniform. Den ena för dag och den andra för sport. Hon ville inte ställa upp och visa sin nya baddräkt som också är lika för alla i skolan, en arenadräkt som var jättesnygg. Hon har även fått keps och mössa, vilket säkerligen behövs under gymnastiken i denna värme.

Ser hon inte ut som en riktig skolflicka här?



Julia i sin uniform som hon har under dagen


En till bild på Julia i sin nya uniform


Julia i sin sportuniform


Och på ryggen står det så här

Kommentarer
Postat av: ullis

haha va söt hon är.. =)

2009-01-07 @ 10:27:58
URL: http://ullisblomman.blogg.se/
Postat av: elisabet

Vad spännande med nya skolor och roligt att de får sådana språkkunskaper! Med mina fördomar skulle jag ha trott att en brittisk skola skulle vara mer lik det svenska systemet men där ser man! Ha det bra i värmen!

2009-01-07 @ 12:02:15
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: pelle

Dina barn verkar väldigt modiga, må jag lov att säga. Jag skulle aldrig palla de dem gör just nu. Med skolor som har olika sätt att funka och så vidare. Fast å andra sidan så måste de väl, då kanske man skulle våga trots allt.



Som vanligt, mycket intressant läsning!

2009-01-07 @ 14:04:43
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Jessica

Va härligt du verkar har det!!!!

2009-01-07 @ 14:37:38
URL: http://www.mrmrs.se
Postat av: pelle

Uuuh, kackerlackor är ju ännu värre! jag lider med dig!

2009-01-07 @ 19:31:07
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Marie

Hej på er!

Hälsa Julia att hon var jättefin i sin skoldräkt. Ganska bra faktiskt att alla har samma kläder då är det ju ingen som kan mobba någon för käderna i varje fall. Skönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig. Nästa v. börjar cirkusen igen efter juluppehållet, tråkigt att inte ha dig att prata med där.Jag har faktiskt inte varit uppe där på länge har passat på att träna själv under tiden Elin tränar. Ha det bra Kram!!!!!

2009-01-07 @ 19:33:08
Postat av: Marie

Hej på er!

Hälsa Julia att hon var jättefin i sin skoldräkt. Ganska bra faktiskt att alla har samma kläder då är det ju ingen som kan mobba någon för käderna i varje fall. Skönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig. Nästa v. börjar cirkusen igen efter juluppehållet, tråkigt att inte ha dig att prata med där.Jag har faktiskt inte varit uppe där på länge har passat på att träna själv under tiden Elin tränar. Ha det bra Kram!!!!!

2009-01-07 @ 19:34:45
Postat av: Aleksander Savic´

"Jullebullen" är jättefin och söt i sina nya uniformer.

Lycka till nu med allt i skolan. Glöm inte svenska språket. Hur går det med Eva och hennes inköp av möbler? Hur gick det med köksbordet? Fick ni ett större?

Kramar till hela familjen

2009-01-07 @ 20:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0