Lejondans och poolparty

Nu har det gått ett par dagar och jag har inte hunnit skriva något på bloggen, hoppas att ni har överseende. Här går tiden så himla fort och vips så har en ny vecka gått. Men det är väl så när allt fortfarande är så nytt och roligt.

I fredags åkte vi in till KLCC och åt middag. Vi skulle gå på vår favoritrestaurang, men den var fullbokad. Så vi gick på en annan bra restaurang som ligger precis nedanför KL Tower, där de serverar typisk malaysisk mat. Restaurangen var väldigt mysig med trevlig personal. Vi åt lite av varje, men förrätterna som vi beställde in och delade på var det godaste tyckte jag.

I lördags var vi först uppe i KL Tower och tittade på utsikten. Sedan åt vi lunch däruppe i tornet. Buffé med både malaysisk och västerländsk mat. Och dessertbordet var inte att leka med. Emelie och Julia som är lite mer våghalsiga tog linbanan ner.

På kvällen var det stor fest här i vårt condominium. Jag hade ju som jag sagt lite mingel härhemma för skandinavierna först, och det var uppskattat. Väl nere på festen fick vi uppleva både lejondans och kinesisk skönsång. Och buffén var så stor att jag faktiskt inte hann gå runt och titta på varje maträtt. Ett mycket trevligt initativ och en fantastisk avslutning på det kinesiska nyårsfirandet.

I söndags åkte vi in till China Town och Merdeka Square. Vi gick ganska snabbt igenom allt för att Emelie skulle på poolparty till en tjej som fyllde 16 år på kvällen. Och det var ett poolparty i riktig Hollywoodstil med egen kock, DJ och serveringspersonal. Men många har det här eftersom prisnivån är betydligt lägre. Så nu vet ni hur Emelie och Julia kommer att fira sina födelsedagar.

I går åkte vi till Melaka, en av de mest intressanta städerna här i Malaysia. Den är en dröm för historieälskare. Vi vandrade runt och tittade på gamla fort, portugisiska, holländska och brittiska kvarlevor och deras China Town som är betydligt trevligare och "elegantare" än de mer traditionella i storstäderna. Vi var riktigt svettiga när vi efter flera timmar satte oss i bilen för att åka hem till Kuala Lumpur.

Melaka som också ibland stavas med två k är en otroligt vacker stad. Många av er har säkert hört talas om Malakasundet, det mest trafikerade sundet här i Sydostasien med fraktfartyg som kommer från Indien vidare till Malaysia och Melakasundet för att så småningom komma till en av världens största hamnar i Singapore. En förbindelse ända till Kina. Så Melaka har sedan 1500 talet varit en stor handlesstad där handelsmän kom för att sälja sina varor. Det var ju även handelsmännen som kom med religionen Islam, som invånarna tyckte var så bra att man tog den till sig.

Melaka har även stor betydelse för alla Malaysier eftersom det var just i Melaka man skrev under självständighetsdeklarationen. Melaka är en mycket intressant stad och jag ska berätta mer om den senare. Vi kommer självklart att åka dit fler gånger, för allt hann vi inte se under denna måndag som vi var där.

Idag ska vi åka till Mid Valley, ett stort köpcentrum här i KL.


Här åker Julia linbana


Och här är Emelie på väg ner.


Grabbarna som skickade iväg Emelie och Julia


Partyt nere vid vår pool på vårt condo


Med den traditionella Lejondansen även här


Mannen som delade ut mandariner som vi skulle slänga i lejongapet för
för att få välgång och lycka.



Torget i gamla delen av Melaka


Inne i ett gammalt Sultantempel i Melaka. Här sitter Sultanen längst fram och
sedan sitter man efter rang under mötena.


Del av Sultanens sovrum, här fick inte ens frun gå in utan att Sultanen godkänt besöket.


Här tar vi en av alla drickapauser.


Pappa, jag och Julia vid floden i Melaka.




Kommentarer
Postat av: pelle

Men oj, vilka jävla poolpartyn. Den som kunde ha det så här i kalla Sverige ;D alltid lika underhållande att läsa om alla kontraster.



och tack för gratulationen!

2009-02-10 @ 10:48:08
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Elisabet

Låter som ni har ett så himla härligt liv där, jag blir avundsjuk!

2009-02-10 @ 11:40:37
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: RESESNACK.

ooh härliga bilder!



tänkte jag skulle göra lite intervjuer med läsare och publicera på bloggen. har du lust att medverka?

2009-02-10 @ 15:08:36
URL: http://resesnack.blogg.se/
Postat av: RESESNACK.

kul att du vill vara med!



• Du flyttade från Sverige till Malaysia, varför?

• Vad är det bästa med Malaysia och vad saknar du hemifrån?

• Hur fungerade det att flytta till ett helt nytt land? Var det mycket som skulle ordnas innan?

• Har du några resminnen från förr som du vill dela med dig av?

• Övrigt du vill säga



om du har bilder som du vill dela med dig av så vore jag också väldigt tacksam, tex från malaysia då eller på dig när du är där eller ja..

2009-02-11 @ 22:31:07
URL: http://resesnack.blogg.se/
Postat av: RESESNACK.

jag skickar ett mail till dig med samma frågor så tar vi det där. känns som att det blir enklast :)

2009-02-12 @ 12:07:21
URL: http://resesnack.blogg.se/
Postat av: pelle

Lever ni där borta? :)

2009-02-13 @ 00:54:30
URL: http://pellespersonliga.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0