Tillbaka efter paus

Nu är jag tillbaka efter en liten paus på några dagar. Som jag skrev så har vi varit i Penang och George Town. Det var en otroligt vacker ö med massor av intressanta saker att titta på. Som så mycket annat här i Malaysia så var det mycket Brittiskt.

Vi bodde också på ett riktigt gammalt fint kolonial hotell. Det var nog ett av de absolut tjusigaste hotellen jag bott på. Men å andra sidan, här i Malaysia kan man kosta på sig det, för det blir ändå inte så mycket dyrare än att ta in på Scandic i Sverige.

Vi bilade upp till Penang, som ligger i nordvästra Malaysia. Att bila är ett trevligt sätt att resa på här i Malaysia, dels är det väldigt bra motorvägar och sedan med jämna mellanrum dyker det upp stora ställen där man kan äta, göra toalettbesök och sträcka på benen. Tycker att dessa stop är betydligt finare än de vi har hemma i Sverige. För att inte tala om maten som är bra på dessa ställen, massor att välja på och inte alls så smaklöst som det kan vara på svenska vägkrogar.

I Penang besökte vi en hel del gamla historiska ställen. Bland annat ett gammalt brittiskt fort. Vi vandrade även runt i en kryddträdgård som var intressant. Vi lärde oss att just Penang var världens kryddcentrum för massor av år sedan. Alla världens kryddor hamnade först i hamnen i Penang för att sedan skeppas ut till övriga världen.

Något som vi sett fram emot var ormtemplet som vi läst om så mycket innan. Men det blev en besvikelse. Jo, vi fick se ormar, men de var inte inne i templet. De låg i burar på ett separat ställe bredvid templet. Guiden där berättade att de för några år sedan fick sluta att ha ormarna fria i templet på grund av stöldrisken av dessa dyrbara ormar.

Nu ska jag snart åka på föräldramöte till Emelies skola. Mina föräldrar har åkt till ett stort shoppingcentrum som jag tidigare skrivit om, Times Square. Senare ikväll ska vi ta en snabb tur till Putrja Jaya, den administrativa huvudstaden här i Malaysia. Ett srämmande besök brukar det bli, med alla dessa skrytbyggnader.

Lite trist är att Emelie blivit förkyld igen. Känns så oerhört trist för hennes skull. Så vi måste också åka förbi vårdcentralen och få lite ny hostmedicin, men hon är i skolan. Nu försöker vi ta det lite lugnare med luftkonditioneringen. Men även mer sömn måste det bli för Emelie.

Skolan för både Emelie och Julia är stentuff. I går var jag på lunch med en massa andra från Sverige, och vi konstaterade att skolan här ligger hästlängder före Sverige. Detta gör att alla svenska barn får det oerhört tufft i början för att komma i kapp. Säkerligen var den svenska skolan bra för 20 år sedan, men inte längre. Men den diskussionen kan vi ta senare. Vi trodde ju också att svenska barn var så oerhört mycket bättre än andra. Och de barn som går på skolorna här är ju oftast ganska målmedvetna och duktiga så konkurrensen blir också stenhård.

Så det gäller att stötta och hjälpa som förälder och inte ställa för höga krav, för krav får de nog av från skolorna.

I morgon början min fösta lektion i Malaysiska, ska bli himla roligt.


Hotellet som vi bodde på, riktig gammal brittisk stil


Poolen på hotellet


Mamma och Emelie med hotellbutlern


Här är vi inne i ett Buddisttempel, Julia poserar


Här vandrar vi runt i kryddträdgården, pappa, mamma, Jag och Julia


Här klappar Julia en jättesöt liten Varan. Den kändes som siden.






Kommentarer
Postat av: Lotta

Hej! Skönt att du är tillbaka på bloggen igen. Måste erkänna att det blir ett beroende att följa dina o familjens äventyr :): Kram. Ps, skidåkningen i Yxbacken var toppen!

2009-02-18 @ 09:26:35
Postat av: Lisbeth

ååå blir så avundsjuk :-) vill också åka till Malaysia eller värmen överhuvud taget. Här har vi ju snö....... urk!!!



Hur varmt har ni?



kram Lisbeth

2009-02-18 @ 10:21:14
URL: http://vipelyckan.blogg.se/
Postat av: Anki

Hej Eva! På familjens kryssning till Åland igår intog vi frukost med en invandrad malaysisk kvinna, som var verkligt trevlig. Förstår att ni trivs om folket där är så trevliga hela bunten.

2009-02-18 @ 13:07:34
Postat av: Geccod

Vad kul att ha upplevt lite Malaysisk historia, trist bara att Emelie blivit förkyld igen.

2009-02-18 @ 13:42:09
URL: http://geccod.blogg.se/
Postat av: pelle

Tänkte på det du sa om Scanic. För oftast är det ju så att hotellen är svindyra här i Sverige, speciellt Scandic - och allt för ofta så är ju rummmen bara skit.

2009-02-18 @ 19:18:30
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: RESESNACK.

vilken härlig pool :)



intervjuerna ligger nu uppe. hoppas du blev nöjd med det :) tack för att du ställde upp!



ha det så bra

2009-02-18 @ 20:28:52
URL: http://resesnack.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0