Singapore över helgen

I går kväll kom Pär hem från Taipei, och jag tror han blev lite sur för ingen var ett dugg intresserad av att höra hur han haft det. Vi andra var trötta och hade i princip somnat trots att klockan bara var lite över nio. Men ibland är man så trött att det inte spelar någon roll om så klockan vore mitt på dagen, man bara somnar.

I dag ska vi åka till Singapore. Pär hämtar Emelie och Julia vid ett, och sedan ska vi ta bussen härifrån Mont Kiara vid tre. Det tar cirka fem timmar att åka till Singapore, och då med ett stopp på vägen. Bussarna är som jag tidigare visat bekväma så det kommer att vara skönt att bara sitta och läsa och slappa.

På måndag är det nämligen "Public Holiday" här i Malaysia. Det är den 31 augusti och Malaysias självständighetsdag eller nationaldag. Den 31 augusti 1957 blev Malaysia självständigt från England, och man antog också den 31 augusti konstitutionen vilket gör denna dag till nationaldag här.

Detta firas naturligtvis stort med dunder och brak. Här i Kuala Lumpur brukar det samlas massor med människor på Merdeka torget för att fira med uppträdanden och tal. Merdeka betyder också självständighet på bahasa malay.

Men som sagt, vi kommer inte att delta utan vi åker till grannen Singapore i stället.


Paraderna är mäktiga och alla med Malaysiska flaggan


Malaysiska flaggan som kom till 1957. De fjorton ränderna och strålarna representerar de tretton delstaterna och de tre federala territorierna. Halvmånen representerar Islam, de blå fälten malaysiska folkets enhet, och den gula färgen i halvmånen och stjärnan är en kunglig färg. Det röda symboliserar mod och det vita renhet.


Men som sagt, vi åker till Singapore.


Kommentarer
Postat av: Dylan

Ha det så kul i Singapore! :-)

2009-08-28 @ 15:51:02
URL: http://Dylans.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0