Häftig restaurang

I helgen har vi haft det riktigt skönt, och för en gång skull har vi varit hemma ganska mycket, och det bidrar ju till att man känner att den lägenhet vi vistas i här är vårt hem, och inte något tillfälligt. Fast vi har inte riktigt kommit i ordning ännu, vi tar det i lugnt takt.

I fredags var vi på en fantastisk restaurang och firade Pär som fyllde år. Jag länkade den, men jag kan säga att den var häftigare live så att säga. En riktig djungelrestaurang.

Personalen var riktigt trevlig och vi blev rejält uppassade. Vi beställde in mat i mängder och allt var oerhört gott. Det mesta på restaurangen var Vietnamesiskt, men grunden var det sydostasiatiska köket. Vi var proppmätta när vi efter ett antal timmar lämnade våra stolar.

I lördags morse tyckte jag att det kändes riktigt skönt att simma några längder innan frukost. Därefter åt vi en riktigt stor frukost med äggröra, amerikanska pannkakor, yoghurt, mackor, frukt mm.

Sedan åkte vi till IKEA för att köpa ett skrivbord som Emelie hittat där. Och som vanligt på IKEA blir det en massa annat smått och gott man hittar. Hörde av en annan svenska här i KL att man absolut inte ska åka till IKEA på helgerna för det är så packat med folk. Och det kan jag skriva under på, inte ens i Sverige har jag någonsin sett så mycket folk som det är här i KL, att parkera är näst intill omöjligt. Så Ingvar han möblerar inte bara hem i Svedala.

Efter IKEA ville jag visa övriga familjemedlemmar den fantastiska marknaden som jag och min engelska lärare var till i fredags. Så jag försökte så gott jag kunde visa var den låg i denna stad, där trafiken inte följer några logiska regler alls. Vi kom dock fram, men då hade redan denna Wet Market stängt. Så vi gick över gatan och satte oss på en mycket enkel Indisk restaurang, i princip var det bara några uppställda bord. Men vi har hittat vår favorit i det indiska köket. Ja, en av favoriterna i alla fall. Det är en slags pannkaka som du kan få antingen naturell eller med smaker som banan/curry, vitlök, fisk eller ägg för att ta några exempel. Sedan får du såser till, vi tog kikärtsås, linssås och en stark currysås. Och när allt är på bordet sitter du och doppar pannkakan i såserna och äter med händerna (högerhanden). Det är underbart gott!

I går var vi först en tur ner till poolen och gymmet innan vi åt frukost. Därefter åkte vi en sväng till denna Wet Market som lyckligtvis var öppen. Vi handlade fisk, grönsaker och frukt till väldigt humana priser. Skulle även ha handlat några hemflätatde korgar, men den butiken hade stängt. Denna marknad öppnar 07.00 på morgonen och stänger 14.00 varje dag. Och den kommer självklart att bli en av mina favoritställen.

I lördags kväll var Emelie in till KLCC med en kompis, de var på bio. Och för en mamma är det lite oroligt de där första gångerna då dottern ska ut i vimlet själv i denna stora stad som vimlar av bilar, moppar och människor. Men jag antar att jag måste vänja mig, hon kan ju inte umgås med mig dygnet runt.

Nu sitter jag åter igen och väntar på att min engelska lärare ska komma. Näst sista lektionen innan juluppehållet. På tisdag åker Pär till Jakarta så då blir vi själva igen. Han kommer hem på torsdag kväll, och då får vi också vårt första Sverigebesök! Lotta kommer, ska bli så roligt. Vi har gjort en liten rutt för henne, kanske får hon sitta bredvid när jag kör bil också. Bara det är en enorm upplevelse!

Jag har också en fundering. Nämligen att alla gäster som kommer och hälsar på från Sverige får bli gästbloggarepå min blogg. Vad tror ni om det? Ni får lite synpunkter och upplevelser från någon annan än mig.


De sa till oss att det var "dresscode" , så vi skippade hotpants


Ska jag ta det här? frågar Emelie


Julia färdig och väntar på transprt till Djungelrestaurang


Födelsedagsbarnet väljer och vrakar, (skjortan fick han av oss)


Ingången till Restaurangen


Vinkällaren


Det skålades i härliga fruktcoctails


Emelie, alltid lika elegant


Julia på väg hem, mätt och belåten


Djungeln var precis utanför, och väggar fanns inte, när regnet och åskan
gjorde sig påminda var det en härlig känsla.


Bild tagen från bilen, Petronas Tower i bakgrunden


Kommentarer
Postat av: Karin

samma här:) skumtomtar är såå gott

2008-12-15 @ 10:16:24
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: pelle

Vilken cool restaurang ni verkar besökt, verkar cool som fan. Tänkte gå på något liknande i London, men där hade de inte fångat samma känsla (vilket kanske inte är så konstigt), haha.



Annars så vill jag bara säga att kör försiktigt, hah ;D

2008-12-15 @ 10:28:28
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: Bitterfitta

2008-12-15 @ 12:02:18
URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se/
Postat av: Bitterfitta

allt bra idag? :)

2008-12-15 @ 12:02:33
URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se/
Postat av: Lotta

Klart jag ska våga åka bil med dig :). Gästbloggare låter som en god idé. Jag är dock nybörjare med bloggerier o har endast en tillfällig resblogg, men där kommer jag absolut att skriva om mina upplevelser o besöket hos er. Lämnar Norrköping om en timme.... Kram.

2008-12-15 @ 12:13:52
Postat av: elisabet

Oj jag som är helt galen i både Indiskt och Vietnamesiskt, vad sugen jag blir. Det där med gästbloggare tycker jag låter väldigt spännande! Härliga bilder, vad fina ni är! Ha det bra i värmen!

2008-12-15 @ 15:22:11
URL: http://stenvreten.blogg.se/
Postat av: Emma

Den där restaurangen som ni gick till på Pärs födelsedag påminner lite om den i London. Fast den ni var på var väl äkta! Haha.

I alla fall så gick det ganska bra med säljandet idag. Dock hade jag inte gjort så mycket reklam för det, men jag sålde 15 smycken =)

Jag skickar mejl till honom, så kan han skicka till mig sedan.

Jag vill till er nu, kommer bli en tråkig jul här i kalla Sverige... Kramar

2008-12-15 @ 22:44:56
URL: http://designofemma.bloggsida.se/
Postat av: Moa

Verkar som en riktigt häftig restaurang!

Här i Sydney är det väldigt billigt på de allra flesta restauranger. Det går att hitta riktigt bra mat för 5 dollar (typ 26 kr)!

I alla fall väldigt stor skillnad mot Sverige där det är svårt att komma under hundringen om man inte vill äta McDonalds eller något liknande. Sushi har blivit min nya favorit, superbilligt här.



Hälsa Emelie att är skitsnygg i den där svarta klänningen!

2008-12-16 @ 00:07:08
URL: http://helahuvetstormar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0